Autor Wątek: wyprawa norwegia  (Przeczytany 812 razy)

Offline Kobieta Tecia85

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 28.03.2018
wyprawa norwegia
« 28 Mar 2018, 10:33 »
Witam
Szukam chętnych osób na wyprawę rowerowa do Norwegi .Termin Polowa lipca i cały sierpień. Nisko budżetowe trasa wzdłuż wybrzeża norwegi z południa na północ. Wracać przez Szwecję. Plan jest elastyczny

Pozdrawiam   

Offline tater

• Miasto: Jura Krakowsko - Częstochowska
  • Na forum od: 13.09.2009
Odp: wyprawa norwegia
« 28 Mar 2018, 23:46 »
Powiesz, że się czepiam szczegółów, ale przy planowaniu wyprawy jest to istotne; do Norwegi czy po Norwegi (jeśli po Norwegi jak tam się dostaniesz) i jeśli planujesz wyprawę na półtora miesiąca czy nie lepiej zaplanować Nordkapp przez Estonie - Filandie, a powrót wybrzerzem Norweskim potem przeskok do Szwecji i promem do kraju. W drugiej połowie sierpnia na północy mogą występować opady śniegu więc lepiej w tym czasie jechać z " górki " niż pchać się na północ. No i powinnaś napisać coś o swoich preferencjach na wyprawie; dzienny dystans, jazda w deszczu (częste zjawisko w tym okresie Norwegia Szwecja).  Pozdrawiam
Marek

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: wyprawa norwegia
« 28 Mar 2018, 23:48 »
W drugiej połowie sierpnia na północy mogą występować opady śniegu więc lepiej w tym czasie jechać z " górki " niż pchać się na północ.
To ekhm, nie zawsze się sprawdza. Ja za kołem podbiegunowym miałem cieplej i bardziej sucho, niż w zachodniej Norwegii.

My home is where my bike is.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum