Każda żyła swoim życiem mijając się bez styku
No to w końcu się doczekałeś,a sterówkę będziesz obcinał?Nie masz luzów na widelcu?Te druty skróć przy błotnikach szczególnie z przodu bo możesz kuku sobie zrobić
"Surly has in offer of sale special element, which is dedicated to hole in frame. Jf you doesn't use it, you can crush chainstain. If you pay Surly everything will be good"Tam jest taki płaskownik z wydrylowanym podłużnym otworem. ich dedykowany kawałek blaszki wypełnia go. Ale ścisnięcie płaskownika z obu stron sztabkami metalu nie doprowadzi do jego zmiażdżenia.
Ich idea, by opierać rower o "whatever" albo kłaść na glebie jakoś do mnie nie przemawia - choćby kwestia wygody dostępu do sakw.
Opony masz 29x2.1, tak? Nie było kłopotów z dopasowaniem błotnika, który wszak formalnie jest na 28". Ja u siebie miałem mały kłopot z wpasowaniem do opon 28x2.0, ale to wynikało raczej z małej przestrzeni widelców (ale to nie Surly, ten temat studiuję na razie teoretycznie ). W Ogrze chyba miejsca aż nadto...
Może warto rozważyć dołożenie drugiego mostka poniżej plus kawałka kierownicy w celu stworzenia sobie dodatkowego miejsca?
20" przy 182 cm. 18" bym nie brał. 22" tak, ale trzeba wówczas podsiodłówkę na zero i krótki mostek bo rama jest bardzo długa.