Witaj
Oba sprzęty Mają podobny napęd Kettler SLX a Unibike LX jest to ta sama grupa z tym, że
LX jest dedykowany do rowerów trekingowych a SLX to grupa MTB wywodząca się od LX
Kettler ma teoretycznie gorszą korbę bo Deore a unibike Lx-a. Macałem tą Deore i przez moment zastanawiałem się czy nie przepłaciłem za mojego slx-a.
Unibike ma dobrej firmy oświetlenie (BUSCH + MULLER LUMOTEC IQ FLY) polecane przez wielu. Co do Kettlera to się nie doszukałem.
Co do samej ramy to Kettler z tego co wiem ma je bardzo dobre. Bardzo długo zajmuje się spawaniem aluminium. A unibike-a ma parę osób na forum to niech się wypowiedzą.
Unibike ma bagażnik przedni więc odpada ewentualny zakup chociaż nie wiem co z jakością oraz posiada fajną kierownice(jak kto lubi) która zapewnia wiele chwytów
Osobiście brałbym Kettlera ponieważ bardziej mi się on podoba
a znalazłem jeszcze jedną dość istotną informacje Kettler ma 27biegów a Unibike 24(nie wypowiadam się który wariant jest lepszy bo to zależy kto co lubi)
Unibika Expedition nie brałem tutaj pod uwagę ponieważ generalnie był na gorszym osprzęcie według księgowych
Ok kończę bo ja tam się w końcu za bardzo nie znam
Pozdrawiam Anioł