Cześć, w wątku o naszych rowerach prezentuję Mifę w lekko wielkanocnym wydaniu "z koszyczkiem"
Rower otrzymałem kilkanaście lat temu po dziadku. W zasadzie początkowo miałem temat umieścić w wątku "Giełda" jednak z uwagi na brak możliwości obiektywnej wyceny roweru (dla mnie ma wartość sentymentalną), trafiła tu.
Rower zakupiony zaraz po II Wojnie Światowej, jednak nie wiem czy jako nowy czy już używany (niestety dziadka nie mam już jak zapytać). Posiada dość ciekawy mechanizm cięgien hamulcowych (zarówno przód jak i tył). Chromy są w niezłym stanie. Rower bardzo wygodny, zawdzięcza to głównie geometrii zapewniającej wygodną sylwetkę jak również skórzanemu siedzisku, składającemu się z dwóch głównych sprężyn oraz dodatkowych dziesięciu sprężyn naciągowych. Posiada sprawne oświetlenie zasilane dynamem, błotniki. Tylna piasta z wolnobiegiem oraz otworem umożliwiającym jej smarowanie "od środka".
Ponieważ przestrzeń w mojej piwnicy jest ograniczona, rowery dzieciaków też będą coraz większe a ostatnio do 'stajni' dołączył nowy rower, mierzę się nieśmiało z myślą nad sprzedażą rowerów, które są najmniej używane. Z tego też względu byłbym wdzięczny za ewentualne sugestie odnośnie ceny jaką można by uzyskać za prezentowaną Mifę (może być na wiadomość prywatną), pozdrawiam świątecznie wszystkich forumowiczów!