Autor Wątek: Szukam osób do wspólnego "rowerowania" po okolicach Warszawy.  (Przeczytany 931 razy)

Offline Mężczyzna daro73

• Miasto: Warszawa Bielany
  • Na forum od: 09.02.2017
Witam.  :)

Szukam osoby lub osób chętnych do przemierzania wspólnie na rowerach dróg wokół Warszawy. Mieszkam w Warszawie na Bielanach, więc głównie jeżdżę w zachodnie, północno-zachodnie i północne okolice. Oczywiście pozostałe (wschodnie i południowe) też wchodzą w grę. Preferuję utwardzoną (asfalt) nawierzchnię. Jeżdżę rowerem trekkingowym (koła 28 cali). Mam 44 lata. Szukam osób w podobnym wieku. Mile widziane osoby z poczuciem humoru. :)
« Ostatnia zmiana: 3 Kwi 2018, 22:21 daro73 »

Offline Mężczyzna daro73

Mała korekta kryteriów wiekowych: poszukiwana osoba/osoby w wieku od lat 30 do lat 50. Płeć bez znaczenia. Pozdrawiam i czekam... może się ktoś znajdzie chętny w tak dużym mieście jak Warszawa.
« Ostatnia zmiana: 7 Kwi 2018, 12:26 daro73 »

Offline Mężczyzna daro73

Jeszcze kilka zdjęć z okolic Warszawy.

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
Od dawna eksploruję okolice Warszawy ale są to przeważnie bezdroża.

http://starymroweremprzezswiat.blogspot.com/p/blog-page_78.html

Offline Mężczyzna Felek

• Na forum od: 09.11.2017
A jakie dystanse dzienne pokonujesz? Z jaką średnią? Też mieszkam na Bielanach, jednak z uwagi na male dzieciaki mój czas jest ograniczony do wypadów w weekendy w godzinach wczesno porannych, zaraz o świcie lub calodniowych jak żona z dzieciakami wyjedzie do teściów:)
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna daro73

Dystans dzienny jest uzależniony głównie od godziny, o której zamierzam wyjechać. Im wcześniej wyjeżdżam tym jest on dłuższy. Ale nie zawsze tak jest. Zazwyczaj oscyluje on w granicach od 100 km. do 150 km. ale zdarzają się i dłuższe nawet do 200 km. Może on być także krótszy np.50 km. (z Bielan do Wilanowa i z powrotem). Wszystko jest do ustalenia, nie mam stałych tras i dystansów dziennych, który koniecznie muszę przejechać. Nie jestem zawodowcem, tylko amatorem jazdy. Jeżeli zaś chodzi o prędkości z jakimi zazwyczaj jeżdżę, to są one uzależnione przede wszystkim od stanu nawierzchni i trochę od kierunku wiatru. Przy sprzyjających warunkach (dobra nawierzchnia i zero wiatru) oscyluje ona w granicach od 30km/h do 35km/h. Oczywiście mam na myśli płaskie odcinki i kiedy jadę sam. Jeżeli jest ciekawy krajobrazowo odcinek, wtedy jadę wolniej ok.20-25 km/h. i też często się zatrzymuję, żeby popodziwiać krajobraz, chwilę odpocząć, coś zjeść lub się napić (wody, nie piwa). Kiedy wiatr wieje w plecy i jadę sam, to jadę z prędkością 40-45 km/h. Oczywiście jadąc z kimś, ustalamy wspólnie prędkość z jaką będziemy jechać, żeby każdy dał radę. Wczesna pora dnia jak najbardziej mi odpowiada. Wcześniej wyjedziemy, dalej zajedziemy. Jeszcze lepiej jest, kiedy wyjazd jest na cały dzień. Reasumując: wszystko (dystans, prędkość, czas) jest do ustalenia.

Offline Mężczyzna Włod

• Na forum od: 04.04.2011
Witaj.

Ja mam czas najczęściej w niedzielę czasem nawet cały dzień.
Jeżdżę bez pośpiechu  średnia 23km/h . Dystanse ok 80-100 km zależnie od pogody, trasy, i innych zmiennych.

Daj znać gdybyś był zainteresowany.
Jestem z Bielan.

Offline Mężczyzna daro73

Dzięki za zainteresowanie i chęć do wspólnego rowerowania. Niedziela może być jak najbardziej. Ja najczęściej jeżdżę w kierunkach, o których już wspomniałem. Bardzo fajne są trasy wzdłuż rzeki Bug, po jednej i drugiej stronie. Najpierw jadę do Nieporętu i przez Białobrzegi do Rynii, a później skręcam na wschód i tak jadę, aż do trasy E67 (Wyszków-Warszawa). Nawierzchnia jest dobra i stosunkowo mały ruch samochodów. Ale ciekawsza jest trasa na północ od Bugu, bo biegnie bliżej rzeki i łatwo można do niej dojechać. Jedną z moich ulubionych jest trasa z Legionowa do Nasielska i dalej do Nowego Miasta. Dużo powiedziane, bo to raczej miasteczko, ale jest tam ładne jeziorko i alejka z ławkami, gdzie można odpocząć i się posilić. Lubię też trasę Babice-Leszno-Kazuń. Biegnie przez Kampinos. Niestety jest dość ruchliwa, ale zdążyłem się przyzwyczaić. W ubiegłym roku „odkryłem” bardzo fajną trasę (asfaltową) biegnącą przez Kampinos. Jadę najpierw do Łomianek i dalej prosto, aż do Czosnowa. Tam skręcam w lewo w kierunku Janówka. Dalej jadę przez Truskawkę (truskawek nie widziałem), dalej przez Wiersze, aż dojadę do trasy Leszno-Kazuń. W tym miejscu zawracam i tą samą trasą wracam na Bielany. Kolejna ciekawa trasa wiedzie wzdłuż rzeki Bzury (na północ od Sochaczewa). I na koniec wisienka: trasa Pomiechówek-Borkowo, wzdłuż rzeki Wkry. Można pojechać dalej, aż do Glinojecka (ok.110km.), ale jak na razie dojechałem tylko do Borkowa. Jak będę się wybierał pojeździć, to oczywiście dam ci wcześniej znać.

Offline Mężczyzna Felek

• Na forum od: 09.11.2017
Większość czasu spędzam w okolicach Puszczy Kampinoskiej, jeżeli znasz ciekawe i mało uczęszczane drogi do Wyszkowa z Bielan chętnie poznam, w planach na ten rok mam odwiedzenie znajomych pod Bialbymstokiem, i będę musiał poznac trasę, a te rejony są mi mało znane (mówię o Nieporecie, Wyszkowie i wymienionej Nowej Wsi).
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna mkorsak

• Na forum od: 08.08.2013
    • RowerowePodroze
. może się ktoś znajdzie chętny w tak dużym mieście jak Warszawa.

Ja jestem z Warszawy i to z Bielan :) Twoje dystanse i tempo jest ok dla mnie. Chetni sie zgadam na jakas przejazdzkę, choć patrzac na moj kalendarz to dopiero w maju.

Offline Mężczyzna daro73

W takim razie daj znać wcześniej, to się umówimy na jakąś przejażdżkę w maju. Jak zmontuje się jakaś fajna ekipa z Bielan, bo są  już chętni, to do nas dołączysz. Masz jakieś swoje stałe lub ulubione trasy w okolicach Warszawy? A tak na marginesie dodam, że w ubiegłym roku planowałem mini wyprawę do Malborka, było nawet ok.10 osób chętnych, ale z powodów osobistych musiałem wszystko odwołać. Tak sobie myślę... że może w tym roku w Majówkę, można by wyruszyć, o ile pogoda nie pokrzyżuje planów. Wyjazd był zaplanowany na 3 dni (powrót pociągiem). Jest jeszcze trochę czasu do Majówki, to może temat ponowię, najwyżej jak nie będzie chętnych, to sam wyruszę.
« Ostatnia zmiana: 10 Kwi 2018, 21:44 daro73 »

Offline Mężczyzna daro73

Offline Mężczyzna daro73

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: