Autor Wątek: Bagażnik dla fulla  (Przeczytany 8789 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Bagażnik dla fulla
« 25 Lut 2010, 08:54 »
Sraczkowata jest torba a brooks spadziowy. :)

Offline LordRuthven

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 12.01.2010
Bagażnik dla fulla
« 25 Lut 2010, 09:26 »
Cytat: "kokop"

Poza tym, kto to słyszał wozić gruz z budowy dajmy na to jakimś Porsche?
Albo rybki albo piipki, my Lord
 :mrgreen:

A kto Ci rzekł, że ja tam będę woził gruz? :P
Torba jest ładna, szczególnie na ostatnich zdjęciach, ale nie pasuje do charakteru roweru górskiego. Trzeba trochę ze smakiem, chłopcy ;)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Bagażnik dla fulla
« 27 Lut 2010, 10:30 »
Ależ Milordzie, NIC nie trzeba! Spytaj boskiegomm :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline LordRuthven

Bagażnik dla fulla
« 27 Lut 2010, 13:14 »
Cytat: "aard"
Ależ Milordzie, NIC nie trzeba! Spytaj boskiegomm :)

Trzeba trzeba, szkoda że Michał Wolff nie napisał jak mu się sprawuje bagażnik z torbą. Michale, poczujże się wywołany do odpowiedzi ;)

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
Bagażnik dla fulla
« 27 Lut 2010, 21:06 »
Cytat: "LordRuthven"

Torba jest ładna, szczególnie na ostatnich zdjęciach, ale nie pasuje do charakteru roweru górskiego. Trzeba trochę ze smakiem, chłopcy ;)

No przeca ja o tym samym :) Albo sportowo albo za tira robisz. A  jak całkiem sportowo to kieszonka w koszulce na batonika styknie. Mnie jeszcze włazi aparacik, telefonik, mp3 i banknocik na wszelki wypadek.
A do roweru górskiego?
 :roll:
Pewno coś ze sklepa dla alpinistów podejdzie, no nie?
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline LordRuthven

Bagażnik dla fulla
« 27 Lut 2010, 21:22 »
Cytat: "LordRuthven"

No przeca ja o tym samym :) Albo sportowo albo za tira robisz. A  jak całkiem sportowo to kieszonka w koszulce na batonika styknie. Mnie jeszcze włazi aparacik, telefonik, mp3 i banknocik na wszelki wypadek.
A do roweru górskiego?
 :roll:
Pewno coś ze sklepa dla alpinistów podejdzie, no nie?

Kieszonka w koszulce dobra na batonik - jak się przewrócę, wolałbym tam nie mieć telefonu albo aparatu. A już na pewno nie wejdą mi tam buty na zmianę :)

Offline kokop

Bagażnik dla fulla
« 27 Lut 2010, 21:38 »
Znaczy telefonik, mp grajek i banknocik jest w tej kieszonce nad tyłkiem :) Z tyłu. A ja z obserwacji mogę powiedzieć (szczególnie ja tak mam) że jak już się przewracam to i tak na mordę lecę, tak ze ta kieszonka bezpieczna jest dla sprzęta. Ew. padam na prawą stronę i na prawym łokciu i okolicach robię se blazę. Też daleko do kieszonki. Wyjątkowo tylko jakiś czas temu zaglebiłem na lewą bo koła w rynsztoku myć mi się zachciało a blok w bucie wziął się był obkręcił i but nie wykręcił z pedała.

Offline LordRuthven

Bagażnik dla fulla
« 27 Lut 2010, 21:54 »
Znaczy telefonik, mp grajek i banknocik jest w tej kieszonce nad tyłkiem :) Z tyłu. A ja z obserwacji mogę powiedzieć (szczególnie ja tak mam) że jak już się przewracam to i tak na mordę lecę, tak ze ta kieszonka bezpieczna jest dla sprzęta. Ew. padam na prawą stronę i na prawym łokciu i okolicach robię se blazę. Też daleko do kieszonki. Wyjątkowo tylko jakiś czas temu zaglebiłem na lewą bo koła w rynsztoku myć mi się zachciało a blok w bucie wziął się był obkręcił i but nie wykręcił z pedała.

Ja nie zastanawiam się jak lecę, ale nigdy jeszcze ryjka sobie nie obdrapałem na rowerze, więc chyba przekręcam się na bok, kiedy mam czas:)

Offline kokop

Bagażnik dla fulla
« 27 Lut 2010, 22:11 »
No ja też widać zawsze jeszcze czas na przekręcenie się w locie znajduję. Bo mordę raczej mam ok. Może nie jakaś szczególnie śliczna, w każdym razie nie obdrapana itd. Dzieci nie płaczą jak widzą
  :mrgreen:

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Bagażnik dla fulla
« 28 Lut 2010, 11:16 »
Kokop, mniej zdrobnioneczek, błagam ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline kokop

Bagażnik dla fulla
« 28 Lut 2010, 15:44 »
spoko wodzu. Postaram się :)

Offline LordRuthven

Bagażnik dla fulla
« 27 Kwi 2010, 16:25 »
Odświeżę.
Jakiś czas temu odbierałem rower z przeglądu i Pan właściciel serwisu "złapał" mnie na dworze, zaczęliśmy trochę rozmawiać i uznał, że na moim pseudo fullu da się zamontować normalny bagażnik. Zaczął nawet opowiadać, patrzeć czy odpowiednie dziurki są, ale w końcu powiedział, żebym przyszedł za dnia (ciemno już było) to mi wytłumaczy.
Powiedzcie, spotkaliście się z czymś takim? Nastawiony byłem na zakup przyczepki, ale po tym, co ten człowiek powiedział, nie wiem co zrobić. Mogę pójść i posłuchać, ale jestem niezbyt techniczny. Nie chcę się nasłuchać "taak, taaak, będzie pięknie wszystko działać", a potem w trasie okaże się, że coś pierdyknie... Słyszeliście kiedyś o takich wynalazkach?

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Bagażnik dla fulla
« 27 Kwi 2010, 17:09 »
Normalny bagażnik w fullu?! Czy Twój mechanik wie co to jest rower full supension?! Czy wie, że tam z tyłu wszystko się rusza i zamontowanie sztywnego bagażnika jest beznadziejne głupie? Albo może masz jakiegoś trekkingowatego fulla... :mrgreen:

Offline LordRuthven

Bagażnik dla fulla
« 27 Kwi 2010, 19:18 »
W tak zwanym międzyczasie rozmawiałem z jakimś sklepem rowerowym. Niby można coś takie zamontować używając jakichś obejm, ale konsultant przyznał, że na wyprawę to nie najlepsze rozwiązanie, bo wszystko się będzie ruszać i lepiej kupić przyczepkę. Problem rozwiązany, mam jasność sytuacji :)

Bart74

• Gość
Bagażnik dla fulla
« 27 Kwi 2010, 22:33 »
Jutro załoze bagaznik do fulla i Ci pokaze jak to wyglada.
Wytrzymalosc ma spoko ok 30kg.
tu masz producenta:
http://www.oldmanmountain.com/Pages/RackPages/RackGalleries/Pages/csRear_gallery.htm

ja uzywam do rocky mountain element i dziala wysmienicie, montuje go do piwotów, uzywam go takze do sztywnych ram tyle tylko zeby mialy piwoty.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum