Autor Wątek: Szukam kompanów na wakacyjną podróż po Polsce lub Beneluxie  (Przeczytany 567 razy)

Offline Mężczyzna PolskiBelgia6

• Miasto: Belgia
  • Na forum od: 07.04.2018
Witam

W wakacje planuję kilku lub kilkunastodniową wyprawę rowerową po Polsce, najlepiej na północy kraju lub też po Beneluxie w którym mieszkam. Szukam kompanów coby nie jeździć samemu :) Jeśli chodzi o termin i trasę to jestem bardzo elastyczny. Zarysy tras jako takie już mam ale jestem otwarty na pomysły i sugestie. Mam zamiar jeździć raczej spokojnie 70-100 kilometrów dziennie, lecz planuję też spokojne dni(20-40km) na zwiedzanie co ciekawszych miejscówek. Noclegi na gospodarza, warmshower lub w namiocie czyli raczej skromnie  ;)

Troszkę info o mnie:
18 lat i małe doświadczenie w podróżach, lecz takowe uwielbiam. Dogaduję się chyba z każdym i jestem bezkonfliktowy. Lubię spokojną jazdę ale mogę też pocisnąć jak czas goni.

Liczę że znajdzie się ktoś kto zechce towarzyszyć "zielonemu" w pierwszym większym przedsięwzięciu  ;D

Pozdrawiam
Filip

Oczywiście "szkic" dla beneluxu:
najważniejsze miejsca na trasie: Amsterdam
-Haga i Rotterdam
-Baarle-Nassau i Baarle-Hertog czyli to miasto z Belgijskimi i Holenderskimi en- i ekslawami
-Antwerpia
-Maastricht oraz Kilka podjazdów
-Trier i Luxemburg
-Dinant i dolina Mozy
-Park przyrodniczy Scarp-Escaut
-Brugia oraz pola zachodniej Flandrii
Czyli trochę ponad 1000 kilometrów, oczywiście jest możliwość skrócenia lub wydłużenia trasy. Trasa się na pewno lekko zmieni bo poszukam tras z możliwie małym ruchem samochodowym. Organizacją całą w Beneluxie zajmę się ja.

I także szkic z moim pomysłem na Polske:
Start z trójmiasta przez Malbork i Elbląg do Braniewa, na tym odcinku jestem w stanie załatwić nocleg w kilku miejscach.
- potem trzymamy się Green Velo aż do puszczy Białowieskiej.
Ogólnie trochę ponad 600 kilometrów ale jeśli znajdzie się jakiś krejzol co chce jechać np. ze Szczecina lub w odwrotną stronę to dla mnie nie ma problemu.
Jestem też otwarty na zupełnie inne trasy które prowadzą głównie przez północ Polski  ;)

Offline Mężczyzna Jacek1975

• Miasto: Głogow
  • Na forum od: 25.04.2016
Czesc tez przebywam w belgii prosze o kontakt na emila jac.tab@onet.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum