Autor Wątek: Ukraina, Zakarpacie - sierpień 2018  (Przeczytany 793 razy)

Offline Mężczyzna jerzym23

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 14.03.2018
Ukraina, Zakarpacie - sierpień 2018
« 10 Kwi 2018, 15:04 »
Witam,

w sierpniu planuję 3-tygodniową wyprawę na ukraińskie Zakarpacie. Dokładny termin wyjazdu do uzgodnienia. Wyjazd o charakterze krajoznawczym i fotograficznym, trochę architektury drewnianej (cerkwie), kilka zamków. Dzienne dystanse w granicach 60-70 km, cała trasa ok. 1000 km.

Chętnie zaproszę na wyprawę 2-3 osoby które lubią jechać na luzie, bez pośpiechu, które chcą zobaczyć coś nowego. W przypadku osób z Dolnego Śląska lub okolic możliwe będzie wcześniejsze spotkanie i zorganizowanie 1-2 dniowego wypadu po okolicy.

Trasa w zarysie:

Przemyśl > Sambor > Turka > Użok > Newicko > Użhorod > Mukaczewo > Berehowe > Chust > Diłowe > Worochta > Jaremcze > Skit w Maniawie > Iwano-Frankowsk

Oczywiście trasa może być modyfikowana na bieżąco w rozsądnych granicach w zależności od pogody i chęci.

Możliwe jest też odbicie od tej trasy na 1 dzień do Rumunii, zobaczyć cmentarz w Sapancie.

Z Iwano-Frankowska pociąg do Lwowa (tu nocleg) z przesiadką w Chodorowie (1 dzień)

Z Lwowa pedałujemy do granicy 100 km lub można podjechać elektriczką do Szegini.

Noclegi – tanie hotele i namiot (w 2017 cena wynosiła 40-50 zł za pokój dwuosobowy).

Tu link do zdjęć z ubiegłorocznej wyprawy http://foto.reklama.wroc.pl/ukraina-2017/

Offline Mężczyzna PolskiBelgia6

• Miasto: Belgia
  • Na forum od: 07.04.2018
Witam
Trasa wygląda na bardzo ciekawą, chętnie bym się przyłączył jeśli nie pojadę nigdzie indziej.
Powodzenia!

Offline Mężczyzna wasbig

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 16.05.2017
Trasa ciekawa, cele pasują. Gdybym to ja miał trzy tygodnie wolnego... Ale chociaż na część trasy może bym dołączył?

Offline Mężczyzna Lopez

• Miasto:
  • Na forum od: 30.08.2015
Witam
Trasa bardzo podobna do moich planów, termin też mi odpowiada.
Mam wstępnie zgodę na urlop od 28 lipca do 19 sierpnia.
W Sapancie już byłem, ale mogę być jeszcze raz  :)
Robert

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum