Autor Wątek: Sanok - Suwałki, czyli tura po Polsce wschodniej  (Przeczytany 3416 razy)

Offline andrzej.brandt

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.06.2010
Nie pisałem o 2 maja tylko o 29 kwietnia

Tak jak Waldic napisał - tylko dni parzyste. Na stronie wszystko jest.  ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010

Tyle że na stronie o promie w Mielniku napisano "nieczynny do odwołania" i ani słowa o parzystych czy nieparzystych dniach (parzyste dotyczą Niemirowa).

Offline andrzej.brandt

Tyle że na stronie o promie w Mielniku napisano "nieczynny do odwołania" i ani słowa o parzystych czy nieparzystych dniach (parzyste dotyczą Niemirowa).

Ja celuję trasą w Niemirów - Gnojno. I do tegoż promu przewoźnika dzwoniłem.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
To jest ten sam przewoźnik. Trzeba uderzać na Niemirów

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Ja celuję trasą w Niemirów
Za Niemirowem zaraz za pierwszym zakrętem jest w prawo droga w las (wcześniej niż to wynika z twojej mapy) https://goo.gl/maps/kp7eWGdiXJ42 . Całkiem przyzwoita. Wyjedziecie prosto na szosę 640.
Do cerkwi trzeba podjechać kawałeczek w stronę granicy, stoi tuż przy białoruskim płocie.
Potem macie ładną drogę w stronę Tokar https://goo.gl/maps/xQro6UrfKg42
« Ostatnia zmiana: 27 Kwi 2018, 11:24 Waldic »

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Tylko że ja chciałem skorzystać z obu promów  ;)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Tylko że ja chciałem skorzystać z obu promów  ;)

Jak masz rower wodny?

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
No niestety taki urok tego miejsca. Jak bylem tam ostatnio, to czynny był prom w Mielniku, a ten w Niemirowie stał z powodu niskiego poziomu wody (albo wysokiego :) ) . Ale raz udało mi sie nim przepłynąć :)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Widzę że przed Zwierzyńcem jedziecie jakimiś lasami. Może po coś.

A jak nie, to warto zmienić trochę trasę i odwiedzić Krasnobród. Jest tam kapliczka na wodzie, piękne miejsce by wypocząć w cieniu, schłodzić się, zaczerpnąć świeżej wody. Potem do Zwierzyńca wiedzie droga nad Wieprzem, ze świetnymi widokami na samą rzekę.

Jedyny mankament, że w majówkę może być tłoczno.

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
Andrzej, trzeba było zadzwonić przecież widzisz, że nie czytam ;) Ale przynajmniej szybko wspólnie udało się ciekawą trasę ułożyć ;) Chociaż widzę, że wy lecicie zupełnie po granicy, super.

Jak będziecie jednak w Białowieży to pozdrówcie serdecznie właściciela BIKE CAFE w centrum (ma sporą wypożyczalnię rowerów i dobre... napoje gazowane i ciasta :D ) - CPPN!

Życzę by pogoda się utrzymała to pewnie przejedziecie. Już się wiercicie... 9 dni wolnego...

Offline Mężczyzna Qba

• Miasto:
  • Na forum od: 04.02.2014
Obecnie oba promy nie kursują, Niemirów-Gnojno oraz Mielnik-Zabuże. Zostaje trasa DK19, od mostu do Siemiatycz jest szerokie pobocze. Niestety w drugą stronę, tj. do Sarnak jest dosyć wąski asfalt.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Obecnie oba promy nie kursują, Niemirów-Gnojno oraz Mielnik-Zabuże. Zostaje trasa DK19, od mostu do Siemiatycz jest szerokie pobocze. Niestety w drugą stronę, tj. do Sarnak jest dosyć wąski asfalt.
Sprawdziłem osobiście i to nie jest prawda.
Sytuacja wygląda dokładnie tak jak informuje strona gminy Mielnik: prom w Mielniku nie kursuje, prom w Niemirowie działa w śni parzyste, z przerwą 12-13.
Wysiadłem na północnym brzegu o 11:53, po czym panowie z obsługi poszli na obiad.

Prom w Mielniku

Offline Mężczyzna Qba

• Miasto:
  • Na forum od: 04.02.2014
Informacje o zawieszeniu kursów uzyskałem telefonicznie, możliwe, że były błędne. W takim przypadku przepraszam za wprowadzenie w błąd.

A propos Drogi Narewkowskiej - w teorii jest zamknięta, tj. stoją znaki o tymczasowym przekierowaniu GreenVelo na tzw. Drogę Górzystą (Budy - Świnoroje), w paru miejscach usypane są wały uniemożliwiające wjazd samochodów. W praktyce jednak spotyka się sporo rowerzystów, stan nawierzchni uległ poprawie w stosunku do poprzednich lat. Alternatywą jest Tryb Stoczański - bardzo przyjemna, mało uczęszczana droga dwa kwadraty (wiorsty) na wschód od Górzystej.
« Ostatnia zmiana: 2 Maj 2018, 21:26 Qba »

Offline Mężczyzna mitam

• Miasto: Kędzierzyn-Koźle
  • Na forum od: 05.03.2013
    • Rowerujemy Kędzierzyn-Koźle
Cierpliwie czekamy na fotorelacje

Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka

Offline andrzej.brandt

Powróciliśmy! ;)
Foty już niedługo, za to tak finalnie wyglądała nasza trasa w trackach zgranych do Stravy:
Dzień 1: Sanok - rogatki Przemyśla
Dzień 2: część 1 tracka i część 2 tracka (Przemyśl - Horyniec Zdrój)
Dzień 3: Horyniec Zdrój - Stary Zamość
Dzień 4: Stary Zamość - wioski za Włodawą
Dzień 5: Włodawa - Mielnik
Dzień 6: częśc 1 tracka i część 2 tracka Mielnik - Narewka
Dzień 7: Narewka - okolice Dąbrowy Białostockiej
Dzień 8: Dąbrowa Białostocka - Mikołajewo
Dzień 9: Do Suwałk na pociąg

[offtop - gdzie mogę wrzucić zmergowanego tracka o wadze 13 mb by rzucić go na mapę OpenStreeta?]

Łącznie lekko ponad 900 km - nie licząc krótkiego dojazdowego dnia dziewiątego wychodzi około 120 km dziennie. Sporo - w połączeniu z wysoką temperaturą w majówkę dostaliśmy mocno w dupę. ;)

Nie zrealizowaliśmy w stu procentach założonego planu - jak widać na śladach ostatnie 3 dni, zwłaszcza po odbiciu od kapitalnych dróżek i szutrów przy granicy (dzięki latośłętka za sugestię!), były już prowadzone dość głównymi drogami (Krynki - Sokółka - Dąbrowa Białostocka - Lipsk) . Wiatr wiejący nieprzerwanie w pysk ostatnie 3 dni i ogólne mocne zmęczenie spowodowały, że nie mieliśmy już mocy i woli trzymać się wiosek przygranicznych.

Dzięki wszystkim za sugestie! więcej info o trasie i foty już niedługo.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum