Autor Wątek: Ukraina , Połonina Borżawa  (Przeczytany 970 razy)

sarmata39

• Gość
Ukraina , Połonina Borżawa
« 11 Kwi 2018, 16:32 »
Szukam chętnych na wyjazd na Ukrainę . Cel - przejechać się po Połoninie Borżawskiej ( około 25 km ). Start z Przemyśla 13 maja , a powrót 19 maja . Dojazd w Karpaty mieszany - trochę na rowerze , a trochę " alektriczką " . Spanie pod namiotem oraz może z jeden dzień w tanim hotelu ( 20-40 zł osoba ) . Nadmienię tylko że trzeba będzie czasami pchać rowery pod górę , zwłaszcza w okolicy Stoja . Interesuje mnie podziwianie ładnych widoków , oraz miłe spędzenie czasu bez jego ograniczania.

sarmata39

• Gość
Odp: Ukraina , Połonina Borżawa
« 11 Kwi 2018, 20:31 »
Tak to jest , jak ktoś pisze a nie ma pojęcia . Krasna jest niższa od Borżawy ( obie zrobione na moto ) . Świdłowiec będę robił na początku maja na moto . Jest za daleko w tym terminie na rower.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 12 Kwi 2018, 00:51 »
Robertrobert coś pomyliłeś, cały grzbiet Borżawy jest bardzo długi, kilka razy dłuższy od Krasnej czy Świdowca. (chociaż bardziej na wschód nie jest już połoniną). W każdym razie jest to jedna z fajniejszych połonin na rower. Świdowiec jest strasznie zjeżdżony przez zmotoryzowanych.

Offline Kuba43

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 13.04.2018
« 13 Kwi 2018, 14:35 »
A byłbyś chętny na przejechanie połoniny krasnej i Borżawy gdzieś w około 3dni?
W tamtym roku przejechałem już Czarnohore i Świdowiec.
Mogę wziąć tarp 3x3 600g żeby przespać się gdzieś wyżej.
Można jechać samochodem do Mukaczewa, stamtąd podjechać autobusem do Teresvy i potem już rowerem na Krasną i potem na Borżawe.
« Ostatnia zmiana: 13 Kwi 2018, 15:03 Kuba43 »

sarmata39

• Gość
« 13 Kwi 2018, 20:32 »
Trap .... to jest porażka . Po pierwsze  , żeby go zakotwiczyć , powinno być dobre miejsce , oraz drzewa , które nie rosną na połoninach . W nocy jak spadnie deszcz to też niezła lipa .Fajnie że masz wózek  tylko po co gonić do Mukaczewa ? Autobus ,,,,,,chyba że piechota ? . Moja wizja - zostawić auto w Miżgiri ( na południe od Wołowca) bo widzę że mało czasu .Zrobić Bożawę w dwa dni bez spinki . Pisałeś że jesteś z KraKa , więc może po drodze można by zwinąć  chętnych . Może z Krawodrzy ?
« Ostatnia zmiana: 14 Kwi 2018, 07:45 sarmata39 »

Offline Kuba43

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 13.04.2018
« 14 Kwi 2018, 11:22 »
Masz rację można podjechać do Mizhiri i zrobić Borżawe w 2dni, ewentualnie jeszcze coś wydłużyć.
Nie myślałeś żeby jechać trochę wcześniej? Można by było jechać w piątek i powrót w poniedziałek czy wtorek np.
Co do tarpu to myślałem żeby go wziąć jakby nie było prognozowanych opadów, można go rozbić na połoninie tylko trzebaby jeszcze wziąć ze 2,5m stelaża ok 150g.
Zamówiłem też fajny namiot dwupowłokowy 2os ok 1,3kg z zagranicy ale nie wiem czy zdąży dojść.
Do samochodu wygodnie wejdą z rowerami 2 os z 3 byłoby już bardzo ciasno na tylnej kanapie. Oczywiście mogę po ciebie podjechać gdzie tam będziesz chciał.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum