Autor Wątek: Majówka - Białoruś/Litwa/Łotwa - do wyboru :)  (Przeczytany 718 razy)

Offline Mężczyzna Radek1610

• Miasto:
  • Na forum od: 16.04.2018
Cześć,

Tu radziu :)

Chciałbym wybrać się gdzieś na te kilka dni majowych rowerem. Dużo podróżowałem autostopem, ale czas na inne "atrakcje". Rowerem jeżdżę co kilka dni po kilkanaście km. Nie jestem doświadczonym kolarzem, dlatego nie rzucam się na długie dystanse.
Spontaniczna wycieczka po którymś z tych państw.
Może Litwa i trasa wzdłuż wybrzeża?
Albo z Kowna nad morze?
W zasadzie to nie mam konkretnego planu.
Poszukuje kompana/ki by razem coś wymyślić.

Może być też jakikolwiek inny kierunek :)
Mam 24lata, lubię ludzi z pasją.

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
Litwa jest ciekawym krajem ale pod warunkiem, że opracuje się ciekawą trasę czyli po zabytkach, skansenach i miejscach widokowych. Sama jazda od punktu do punktu taką jak Ty zamierzasz obrać będzie śmiertelnie nudna. Zatem weż do ręki przewodnik, przeczytaj go od deski do deski, nanieś na mapę interesujące punkty i drogą eliminacji wyznacz trasę a na pewno nie pożałujesz włożonego trudu.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Na Białoruś tylko z wizą.
Wymaga przygotowań i konkretnego planu raczej ;)

Offline Mężczyzna mateusz.kamin

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 10.04.2018
Hej, w sumie też planuję jakąś wycieczkę w majówkę, mogę się dołączyć :). Tylko przejazd wzdłuż samego wybrzeża to trochę krótki odcinek nawet dla kogoś bez kondycji, chyba że zahaczyć jeszcze o Łotwę. Jak planujesz nocować i ile dziennie przejechać?

Offline Mężczyzna D_DIESEL

• Miasto: Wrocław/Rybnik
  • Na forum od: 17.03.2013
Na Białoruś tylko z wizą.
Wymaga przygotowań i konkretnego planu raczej ;)
Na Białoruś możesz pojechać bez wizy i przebywać tam do 10 dni. Teren po jakim możesz legalnie się poruszać to: Grodno (i cały rejon grodzieński), Brześć oraz rejony: kamieniecki, żabinkowski, prużański, brzeski oraz swisłocki. Oczywiście to teoria, bo w praktyce znam "asów" którzy w ten sposób byli nawet w Petersburgu :D

Offline Mężczyzna robertcb

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.12.2012
Właśnie do Petersburga też można bez wizy, tyle że trzeba promem z Tallina lub Helsinek.

Offline Kobieta kmgielka69

• Miasto: okolice Warszawy- KObyłka
  • Na forum od: 27.03.2018
kurcze, żeby tak pojechać do Petersburga  :icon_smile: to byłoby coś  :icon_mrgreen:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum