Autor Wątek: Breezer Radar Cafe  (Przeczytany 6757 razy)

Offline Mężczyzna Maciejej

• Miasto: Pomorze
  • Na forum od: 14.03.2018
Breezer Radar Cafe
« 21 Kwi 2018, 20:45 »
no i jest , dziś dotarł , jestem zaczarowany , rower jest mega !
jedyny minus to siodełko , mam dwa wtb volt (sygnowane breezer) i seryjne z radara , jeżeli ktoś chce się wymienić na siodla to ja bardzo chętnie , potrzebuje czegos w grancach 150mm szerokość ten volt ma 130mm a seryjne jest za twarde.
oto fotki mojego roweru :)

Wiec jak ktoś bylby chcetny na takiego wtb volta to ja się pisze :)

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Odp: Breezer Radar Cafe
« 22 Kwi 2018, 07:25 »
Dobry rower, też nad nim myślałem, ale skusiły mnie plusy posiadania kierownicy typu 'baranek'. Co do siodła, w trekingu mam wygodną, żelową kanapę, myślałem że nie przyzwyczaję się do wąskiego WTB z Radara, jednak jest ok. Ba, nawet w tygodniu przejechałem się na starym rowerze i to 'wygodne' siodła zaczęło mnie obcierać. To kwestia przyzwyczajenia, przejedź trochę i jak się nie przyzwyczaisz to wtedy zamień.

P.s. Jak już trochę pojeździsz wyraź opinie i dodaj może zdjęcia, tylko na spokojniejszym tle niż obecne.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

« 23 Kwi 2018, 17:46 »
Hej , pierwsze 70 km za mną, odniosę się do mojego cyclocross a , Radar nie jest tak szybki i tak zwinny pod górę , typowy mieszczuch jeżeli miałbym go określać. Jeździ się wygodnie , jednak jak wspomniałem górki które robiłem na MTB i cyclocross IE , radarem muszę robić przystanek i pod górkę se idziemy:-)stwierdzam ,że siodło jest dla mnie za wąskie i mostek za długi to będą rzeczy do wymiany. Temat przekroku... Miałem dylemat między M a L wziąłem L i jajkami jak stoję dotykam górnej rury, także mogłem z powodzeniem brać M . Teraz trudno albo się ułoże albo nie wiem co:-) zauważyłem małą centrę tylnego koła , czy takie rzeczy sklep sponsoruje w sensie zrobienia przeglądu w innym serwisie i pokryciu kosztów?
Generalnie jestem zadowolony , mam nadzieję że przeszkodą na dłuższą metę nie okaże się za dużą kozą, pozdrowionka.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 5 Maj 2018, 11:21 »
Jeździ się wygodnie , jednak jak wspomniałem górki które robiłem na MTB i cyclocross IE , radarem muszę robić przystanek i pod górkę se idziemy:-)

To ciekawe co piszesz, gdyż kiedyś oglądając tego rowera myślałem, że powinien śmiegać szybciej, aniżeli MTB 29" - mimo wszystko, gdybyś kiedyś chciał się pozbyć ramy, to chętnie przygarnę ;P

« 5 Maj 2018, 11:25 »
Będę miał Cię na uwadzę:-)

« 10 Maj 2018, 21:30 »
hej , chciałem się podzielić krotką informacją , która była poruszana w innym temacie innego użytkownika na temat lakieru w breezer Radar, a mianowicie
lakier jest faktycznie slaby byle kamyk , czy przypadkowe oparcie roweru , czy totalnie dla mnie nie zrozumiale... uderzenie klamką hamulcową o górną rurę powoduje odprysk lakieru...
to samo dzieje się z linkami dotykającymi głowkę sterow - po paru kilometrach zorientowałem się po lakierze ze linka miała z nim kontakt-zmatowiony lakier.
Lakierowanie w Breezer jest slabe  i faktycznie przyznaje rację ,bez roznicy czy to matowe malowanie czy połysk . Miałem cichą nadzieję ze u mnie będzie lepiej , ale niestety , szkoda.

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
« 11 Maj 2018, 06:14 »
U mnie nomen omen 'odpukać' narazie jest ok, wiecej odprysków niż te ze zdjęć nie powstało. Po części to zasługa ostrożniejszego obchodzenia się z rowerem druga sprawa na ramę nakleiłem folie ochronne w miejscach narażonych na otarcie. Dodatkowo w newralgicznych miejscach na pancerzach mam gumowe osłony marki Jagwire, gdyby nie one główka ramy byłaby zapewne przetarta, ale ta część bez odpowiednich zabezpieczeń praktycznie na każdej ramię prędzej, czy później się wytrze, pozdrawiam.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

« 12 Cze 2018, 11:06 »
Hej , czy ktos może polecić kogos kto uszyje torbe pod gorna rure ,podobno jest na forum ktos kto szyje takie torby, moge namiar?pozdrawiam.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 12 Cze 2018, 11:07 »
Hej , czy ktos może polecić kogos kto uszyje torbe pod gorna rure ,podobno jest na forum ktos kto szyje takie torby, moge namiar?pozdrawiam.

https://wciazwdrodze.blogspot.com/

« 12 Cze 2018, 11:14 »
Dziękuję,ale z tego co widze nie ma dużej pod rurę , mimo wszystko napiszę do niego.

« 11 Sie 2018, 20:43 »
Hej , szykuje się do wyprawy , potrzebuje do breezera zakupić 3 rzeczy :
-namiot 1 osobowy
-bagażnik tylny pod sakwe
- torbę pod górną rurę
możecie cos polecić , zasugerować?
Czy dobrą opcją jest namiot samorozkladajacy taki jak np. sprzedaje decathlon ? po złożeniu jest wielkości kola , zastanawiam się jak w transporcie się spisuje.
pozdrawiam :)

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 11 Sie 2018, 22:23 »
Czy dobrą opcją jest namiot samorozkladajacy taki jak np. sprzedaje decathlon ? po złożeniu jest wielkości kola , zastanawiam się jak w transporcie się spisuje.
pozdrawiam :)

Jeśli wieziesz ze sobą przyczepkę, gdzie ten namot wrzucisz to może być, na płaskie, bezwietrzne tereny noclegowe ;)
Wagowo chyba nie jest zbyt fajny?

« 11 Sie 2018, 22:26 »
wagowo to około 2.5 kg , ale chyba zdecyduje się na namiot arpenaz za 99pln

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 12 Sie 2018, 12:19 »
Sprawdź najpierw czy ktoś jest z niego zadowolony.
Nie, żebym miał coś do powiedzenia o tym konkretnym namiocie, ale mam duże obiekcje co do namiotów za kilkadziesiąt złotych. Ogólnie rzecz biorąc kupić rzecz trochę tańszą niż się potrzebuje to najgorszy możliwy wybór.

« 12 Sie 2018, 14:23 »
Zauważyłem na forum dział ekwipunek , także tam powinienem kierowac swoje pytania , wiec uciekam do tamtego działu nie zaśmiecając tego wątku :) dziekuje za porady i sugestie , a namiot z deca z 99 najprawdopodobniej zakupie ze względu na dobrą opinie o tym produkcie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum