Autor Wątek: 10 stolic na rowerze z psem- lipiec- wrzesień 2018  (Przeczytany 8265 razy)

Offline Kobieta Wszechstronna

• Miasto:
  • Na forum od: 23.01.2018
Jaki to jest pies?

Labrador. Uprzedzając pytanie- tak wiem, że nie jest to super pies gończy i nie przebiega 200km na godzinę. 
~ Nie mów mi, że coś jest niemożliwe, bo ja jeszcze o tym nie wiem.
~ Ajakaw balaka!

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Bardziej chodziło mi o wagę i rozmiar ;)

• Miasto:
Bardziej chodziło mi o wagę i rozmiar ;)

30kg kochanej wagi ☺ wiek 3,5-4 lata, więc to dorosły, w pełni wymiarowy labrador ☺

Nie wiem czy masz na celu (jak większość) kolejną dawkę szydery czy szczere zainteresowanie i chęć poznania, dlatego powiem tylko, że mój pies to mój 'bagaż' i to na moich barkach spoczywa jego transport i dbanie o jego bezpieczeństwo i nie mam zamiaru obarczać tym mojego ewentualnego kompana ☺  Ja i tak zrealizuje ten projekt, nawet pomimo tych wszystkich uwag, że jest to niemożliwe/trudne do wykonania; wiem co chce zrobić i to zrobię 😉 
~ Ajakaw balaka!

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Gościłam w domu dwa podróżujące na rowerze psy. Pierwszy należał do Amerykanów z Warmshowers, którzy przejechali z owym psem całą Europę i obie Ameryki (pies był w przyczepce, od niedawna ma też kompana). Innym razem nocowała u mnie wypatrzona na ulicy Szwajcarka w podróży po Skandynawii - pies nie miał przyczepki, dreptał przy rowerze.

Pierwsza para prowadzi bloga https://longhaultrekkers.com/ - kopalnia informacji, w tym o stopniu "przyjazności" różnych krajów dla psów, o problemach z przewozem jedzenia dla psa itp. Jeśli nie znasz, polecam poczytać.

Nie odbieraj pytań i wątpliwości forumowiczów jako szydery - sporo osób ma tu niemałe doświadczenie w podróży z sakwami, i tak się składa, że w dużych miastach te doświadczenia są najczęściej negatywne.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
...
Nie wiem czy masz na celu (jak większość) kolejną dawkę szydery...
Moim zdaniem, zbyt krytycznie oceniasz reakcję forum.
Przypomnij sobie stary wątek (ten o przyczepce) i to, że znalazło się tam dużo szczerego zainteresowania i chęci pomocy.
Fakt, większość postów z tego wątku pasowałaby bardziej do tamtego, ale można je, jakby co, przenieść.
Chętnie bym poczytał o tym jaką przyczepkę postanowiłaś kupić, jak Wam idą treningi kondycyjne, czy macie za sobą już jakąś testową wycieczkę itp.

• Miasto:
Nie odbieraj pytań i wątpliwości forumowiczów jako szydery - sporo osób ma tu niemałe doświadczenie w podróży z sakwami, i tak się składa, że w dużych miastach te doświadczenia są najczęściej negatywne.

Wiem wiem wiem 😀 Sama przejeżdżałam przez duże miasta i doskonale to rozumiem, natomiast założeniem wyprawy jest 10 stolic, więc chcę w nie wjechać choć na sekundę ☺
~ Ajakaw balaka!

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Nie wiem czy szyderstwo, ja to odbieram jako próbę uświadomienia ci skali trudności, gdy ty nie przyjmujesz tego do wiadomości.

Offline Mężczyzna marshalo

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 11.01.2018
    • Dookoła Podkarpacia
Wow! Jak jestem na tym forum od całkiem niedawna, to przez te kilka miesięcy przebuszowałem je dość wnikliwie i powiem szczerze, że na tak odjechany pomysł nie trafiłem  ;) ok. 5000 km z psem przez Europę, z malym, jak sama piszesz, doswiadczeniem i bez dokladnego planu trasy - to jest hardkor  :)  Szacun jak to zrealizujesz. Ja od siebie radze przemyslec dobrze logistyke, nie jechac calkiem na zywiol - na zasadzie a pojade moze tędy - i przede wszystkim nauczyc sie podstawowych napraw, jak wymiana dętki, rozkucie/skucie łańcucha, wymiana klocków - bez tego ani rusz, chyba, ze bedziesz liczyc jedynie na lut szczescia i pomoc innych. Moznaby bardzo wiele pisac o Twoim pomysle, ale jaki to ma sens. Jesli jest to Twoje marzenie, to je realizuj  :D

(co do porad z tego forum, to moga okazac sie dla Ciebie niewzwykle wazne, wiec jesli chcesz, aby Twoja podroz byla jak najmniej inwazyjna - radze brac je pod uwage) ;)

Powodzenia!

• Miasto:
Wow! Jak jestem na tym forum od całkiem niedawna, to przez te kilka miesięcy przebuszowałem je dość wnikliwie i powiem szczerze, że na tak odjechany pomysł nie trafiłem  ;) ok. 5000 km z psem przez Europę, z malym, jak sama piszesz, doswiadczeniem i bez dokladnego planu trasy - to jest hardkor  :)  Szacun jak to zrealizujesz. Ja od siebie radze przemyslec dobrze logistyke, nie jechac calkiem na zywiol - na zasadzie a pojade moze tędy - i przede wszystkim nauczyc sie podstawowych napraw, jak wymiana dętki, rozkucie/skucie łańcucha, wymiana klocków - bez tego ani rusz, chyba, ze bedziesz liczyc jedynie na lut szczescia i pomoc innych. Moznaby bardzo wiele pisac o Twoim pomysle, ale jaki to ma sens. Jesli jest to Twoje marzenie, to je realizuj  :D

(co do porad z tego forum, to moga okazac sie dla Ciebie niewzwykle wazne, wiec jesli chcesz, aby Twoja podroz byla jak najmniej inwazyjna - radze brac je pod uwage) ;)

Powodzenia!

Co do naprawy roweru- do czasu wyjazdu, chcę w rekordowym czasie skręcać cały rower, a co za tym idzie jestem zmuszona poznać go na wylot i zaznajomić się merytorycznie ze wszystkimi możliwymi usterkami 😅 choć będę miała w Skandynawii większy problem z naprawą wózka, niż roweru...😖 

To nie marzenie, a kolejny plan do zrealizowania 😜
~ Ajakaw balaka!

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Co do naprawy roweru- do czasu wyjazdu, chcę w rekordowym czasie skręcać cały rower, a co za tym idzie jestem zmuszona poznać go na wylot i zaznajomić się merytorycznie ze wszystkimi możliwymi usterkami...
Aha. Nie wiem jak zapytać, by Cię nie urazić, więc spróbuję wprost: Jeździłaś już kiedyś na rowerze?

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
W poprzednim wątku jaki założyłaś zapytałem m.in. czy jechałaś już z 50 kilową przyczepką, RS zapytał o to samo. Zapytam jeszcze raz czy masz już jakąś wycieczkę za sobą z takim obciążeniem a jak tak to ile kilometrów przejechałaś?
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
to jest temat szukam partnerki/partnera a nie temat "co myślicie o moim pomysle przejechania z psem przez ileś tam miast"
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna marshalo

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 11.01.2018
    • Dookoła Podkarpacia
to jest temat szukam partnerki/partnera a nie temat "co myślicie o moim pomysle przejechania z psem przez ileś tam miast"

ale tez forum o podrozach rowerowych, gdzie potencjalny towarzysz wyprawy Wszechstronnej ma prawo dowiedziec sie czegos o szczegolach przedsiewziecia, tym samym dowolnie komentowac temat.

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Dokładnie, jeżeli ktoś szuka partnera lub partnerki powinien być poważny. Gdybym zdecydował się dołączyć do takiej podróży, poświęcił czas, zarezerwował urlop a na starcie okazałoby się, że inicjator wycieczki nie ma pojęcia o dłuższych trasach nie byłbym zadowolony.

To są jak najbardziej normalne pytania.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
To sa normalne pytania jeżeli planujesz rzeczywiście dołączyć. Wtedy owszem. Bo jesli nie, to jaki jest cel tych pytań i rad? :D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum