Witam, jestem osobą otyłą, która waży 150 kg przy wzroście 180 cm. Możecie się śmiać lub nie ale postanowiłem w końcu coś z tym zrobić.
Cytat: voltawa w 25 Kwi 2018, 17:42Witam, jestem osobą otyłą, która waży 150 kg przy wzroście 180 cm. Możecie się śmiać lub nie ale postanowiłem w końcu coś z tym zrobić. Witaj.Z tym obśmiewaniem to poczekamy do jesieni i zaczniemy jeśli wtedy będziesz miał dalej 150kg, dobrze? Przy tej wadze warto pamiętać o szprychach przy przejeżdżaniu przez wszelkie przeszkody i nie przejeżdżać niczego bez wstawania. Nie chodzi mi tylko o krawężniki, ale także korzenie w lesie itp.Statycznie to każdy sensowny rower wytrzyma, dynamicznie będzie mu trudniej,
Jakikolwiek miejski lub turystyczny. Ważne żebyś wygodnie siedział i miał ochotę jeździć. Swoją wagą się tu nie przejmuj, praktycznie wszystkie rowery dadzą sobie z nią radę (a upewnić się możesz, zaglądając do instrukcji).
Dlatego warto rozważyć złożenie kół na bardzo wytrzymałych komponentach, bo z tymi seryjnymi mogą być problemy.
150kg to już jest waga, która może mieć znaczący wpływ na wytrzymałość kół. Dlatego warto rozważyć złożenie kół na bardzo wytrzymałych komponentach, bo z tymi seryjnymi mogą być problemy.