Cześć wszystkim!
Nazywam się Daniel i mam 24 lata. Planuję na początku czerwca wyprawę rowerową po Hiszpanii. Za sobą mam już jedną rowerową wyprawę - samotnie z Polski na Bałkany przez Rumunię 2413km w 20dni we wrześniu 2017 roku. Tym razem planuję polecieć z rowerem samolotem(najprawdopodobniej do Madrytu - chyba że znajdę tańsze bilety w inne miejsce) i zrobić objazdówkę po kraju. Głównym celem jest zdobycie góry Veleta z najwyżej położoną drogą w Europie (w nogach mam rumuńską Transfagarasan road, ale jako, że apetyt rośnie w miarę jedzenia to czas przyszedł na coś trudniejszego). Samą Hiszpanię znam dobrze, mieszkałem tam kiedyś, dużo zwiedzałem, znam hiszpański więc nie będzie żadnych problemów z kontaktem z lokalesami
. Szukam kogoś kto chciałby dołączyć i razem ze mną przemierzyć setki kilometrów. Dokładna trasa do ustalenia w zależności od tego dokąd znaleźlibyśmy najtańsze bilety, chciałbym przeznaczyć na podróż około miesiąca, spanie w namiotach u gospodarzy na podwórkach lub w innych przeróżnych miejscach.
Zapraszam do kontaktu po więcej szczegółów, pozdrawiam!