Autor Wątek: Dziki nocleg z ładnym widokiem na Tatry?  (Przeczytany 789 razy)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Proszę o pomysły. Jakaś sprawdzona miejscówka na Podhalu z dala od ludzi, pomimo że będzie to majówka i pewnie będzie tłoczno. Musi być choć kawałek płaskiego pod namiot. Dojazd możliwie asfaltowy, ale jak będzie trochę szutru czy wpychania, to też nie problem.

Będzie to mój jedyny nocleg w tym rejonie i chciałbym żeby było spokojnie i uroczo  ;) 

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Pojeździj, poszukaj czegoś koło zbiornika Czorsztyńskiego, zdarzało mi się nocować nad samą wodą. Wędkarze nie hałasują :)
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Ja bym próbował w okolicy tego parkingu albo może za Łapszanką (wyżej, zimniej). Może też koło zjazdu z przeł. Knurowskiej, ale tam więcej drzew i zabudowań.

edit: Tutaj wbijaj za barierkę i chowaj się za skarpą ;)

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Możesz np. wypchnąć się/podjechać na grzbiet oddzielający Lipnicę Wielką od Małej, bądź Lipnicę Małą od Zubrzycy Dolnej, one są bardzo widokowe.

Offline Mężczyzna byczys

Dzięki za sugestie :) Ostatecznie wylądowałem własnie pod masywem Babiej niedaleko Jabłonki, bo ta opcja najbardziej pasowała do mojej trasy. Spałem na pastwisku i było fajnie, choć nad ranem trochę rześko. Panorama Tatr była, ale szczyty były zachmurzone.

jark

• Gość
  Panorama Tatr była, ale szczyty były zachmurzone.
Tatry z tej miejscówki, to niezbyt często są widoczne w pełnej swej krasie
... ale jak je już widać, to cudowniste
najlepiej są widoczne z tego płaskowyżu miedzy Piekielnikiem a Cz.Dunajcem , oczu nie można oderwać ...
... za to Babia jest tam zawsze cudowna ,

j.

Offline Mężczyzna byczys

I tak było ładnie - z przodu Tatry, za plecami Babia, po prawej okrągły księżyc, a po lewej wschodzące słońce ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum