Autor Wątek: gps garmin  (Przeczytany 2096 razy)

Offline Kobieta Tecia85

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 28.03.2018
gps garmin
« 29 Kwi 2018, 13:45 »
Witam
nie wiem za bardzo gdzie umieścić ten watek wiec napisze go tutaj.szukam osoby która posiada  nawigacje garmina 820 ?

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Odp: gps garmin
« 29 Kwi 2018, 14:44 »
Witam
nie wiem za bardzo gdzie umieścić ten watek wiec napisze go tutaj.szukam osoby która posiada  nawigacje garmina 820 ?

Najlepiej w tym dziale:

https://www.podrozerowerowe.info/index.php?board=50.0
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 6 Cze 2020, 10:54 »
Kiedyś już podchodziłem do tematu jeszcze że starym telefonem, ale nie do końca pamiętam co wyszło.

Chcę podpiąć Etrexa 30 do telefonu OnePlus 5. Włączyłem OTG, włączyłem Garmina i ustawiłem mass storage. Podpięte przez przejściówkę i odpowiedni kabel. Telefon nie wykrywa urządzenia.

Coś jeszcze mogłem zrobić nie tak? Komuś udało się połączyć?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna KMarcel

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 13.06.2012
« 6 Cze 2020, 11:28 »
eTrex 20x + przejściówka OTG + Samsung Galaxy A3 i wszystko działa bez żadnych dodatkowych zabiegów. Widzi pamięć Garmina i kartę.
Ktoś kiedyś wspominał, że starsze Androidy nie widzą w ten sposób karty. Tylko pamięć wewnętrzną Garmina

« 6 Cze 2020, 14:36 »
Ja mam tego Garmina jeszcze bez x. Z kartą, czy bez, nic nie wykrywa. Nawigacja tylko pyta się, czy wyłączyć się z powodu utraty zewnętrznego zasilania. Teoretycznie mogłoby być coś co nie tak z przejściówką. Zmiana kabla nie pomaga.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

« 6 Cze 2020, 15:24 »
Też mi się raz takie coś pojawiło, rozłączyłem wszystko, podłączyłem jeszcze raz i poszło.
Ale normalnie, nawet jak mam włączonego Garmina i podłączę do telefonu to rozpoznaje to, wyłącza się i widzę za chwilę go w telefonie.

« 7 Cze 2020, 12:28 »
Dzięki za pomoc ;) U mnie dalej nie działa. Wziąłem za to dwa inne (starsze) telefony ze micro USB, do którego mam inną przejściówkę OTG i w obu przypadkach działa. Mój telefon nie widzi też pendrive, więc wygląda na, że Chińczyk sprzedał mi oszukaną przejściówkę.

« 7 Cze 2020, 18:04 »
Okazuje się, że przejściówka z AliExpress faktycznie jest wadliwa. Z odpowiednimi kabelkami / przejściówkami Etrex 30 był wykrywany na każdym z pięciu testowanych telefonów.

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
« 7 Cze 2020, 18:57 »
Chyba wina leży w przejściówce (kablu), bo u mnie Garmin działa z jednymi kabelkami a z innymi nie.

Może to wina generacji urządzenia(kabla/przejściówki) USB
https://medialove.pl/rodzaje-kabli-usb-czy-znasz-roznice-miedzy-nimi/#rodzaje-usb-klasyfikacja-ze-wzgledu-na-standardy

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 7 Cze 2020, 19:25 »
worek, pewnie kupiłeś przejściówkę bez trybu hosta. W starym złączu microusb mostkowało się któreś z pinów, żeby urządzenie przełączyło się na "host".

My home is where my bike is.

« 7 Cze 2020, 20:50 »
Ta przejściówka to po prostu atrapa. Każde zewnętrzne zasilanie włącza nawigację, a w przypadku przejściówki to się nie dzieje.

Jest jakaś aplikacja na Androida do tworzenia tras offline? Chciałbym móc szybko i wygodnie wyznaczać trasę na telefonie, a potem ją przerzucać do pamięci nawigacji.

« 7 Cze 2020, 20:55 »
Ja używam Locusa Pro z brouterem

« 8 Cze 2020, 14:49 »
Zainstalowałem Locusa. Pobrałem zewnętrzne mapy, ale z jakiegoś powodu wszelkie nazwy miejscowości i nie tylko były zakreślone na kolorowo przez co mapa była zupełnie nieczytelna.

Za to ta wygląda bardzo dobrze:
http://www.gmaptool.eu/pl/content/locus-polska-osm

Dokładnie tego potrzebowałem! Jeszcze raz dzięki!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum