Autor Wątek: MRDP Zachód 2018  (Przeczytany 24468 razy)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
Odp: MRDP Zachód 2018
« 3 Wrz 2018, 23:16 »

Przecież to wyścig samowystarczalny, nie ma żadnych punktów żywnościowych ;)

Te PK to są tylko punkty wirtualne z których musisz obowiązkowo wysłać SMS na użytek relacji online. Poza tym nic tam nie ma, całe zaopatrzenie organizujesz we własnym zakresie.

A ja myślałem, że jakieś pieczątki będą... tak na pamiątkę ;)
Na żywność nie liczyłem, jedynie pytałem o sposób odznaczenia, że byłem na danym PK. :) Dzięki, już wiem. ;) A jedzonko się zorganizuje... ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
« 3 Wrz 2018, 23:48 »
Dziś wstępnie ubłagałem Szefa  ;D , więc tak spytam: jak będą działać punkty kontrolne? Jak na BBT"? Pytam, bo to same Bike shop'y i pewnie nie będą czynne 24 h...
Johnny, przepraszam ale rozbawiłeś nas  :)
Będzie trochę bardziej hmmm ascetycznie?
:D

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 3 Wrz 2018, 23:52 »
ten "bike shop" to jakiś automat z wypointów, powinien być "Bike trail", ale na rwgos takiego nie mają.

Oczywiście PK są czysto wirtualne, w tych miejscach należy wysłać sms z potwierdzeniem zaliczenia PK

« 3 Wrz 2018, 23:58 »
ten "bike shop" to jakiś automat z wypointów, powinien być "Bike trail", ale na rwgos takiego nie mają.

Oczywiście PK są czysto wirtualne, w tych miejscach należy wysłać sms z potwierdzeniem zaliczenia PK

No i tyle chciałem wiedzieć... ;)
Tylko: SMS czy MMS? ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna Wigor

« 4 Wrz 2018, 00:02 »
tylko sms, za weryfikację służy ślad GPS

« 4 Wrz 2018, 00:07 »
tylko sms, za weryfikację służy ślad GPS

No i wszystko jasne :)

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 15 441
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
« 4 Wrz 2018, 21:20 »
Na swojej dzisiejszej trasie zaliczyłem odcinek Włodowice-Świerki, o którym trochę tutaj pisano. No cóż, okazało się, że nie taki diabeł straszny jak go malują. Bieżący stan drogi, która łącznie ma 9 km, przedstawia się następująco. Są tam cztery odcinki z zupełnie nowym asfaltem. Są one krótkie, mają po 300-400 m. Dość dziwnie to wygląda, bo przeplatają się z odcinkami o znacznie gorszej jakości. Jakby drogowcy trenowali naprawę drogi, a potem porzucali swoje plany. W sumie idealny asfalt ciągnie się na dystansie około 1,2 km. Z 3 kilometry jedzie się po starym asfalcie, ale o bardzo dobrej jakości, bez dziur i ubytków. Pozostała część drogi (a więc około 5 kilometrów) jest raczej kiepska. No ale ja dziś na rowerze szosowym pokonałem ją bez trudu. Dziur i wyrw nie ma. Asfalt cały czas jest, stabilny i skondensowany. Na drodze są łaty. Stare i nowe. Jazda po nich jest niezbyt przyjemna, bo cały czas trzęsie, ale trudno mówić o jakimś wielkim zagrożeniu. Ja na swoich odcinkach zjazdowych puszczałem całkiem hamulce i lawirowałem sobie wybierając najlepszą trajektorię. Z pewnością zdarzało mi się jechać po drogach znacznie gorszych. Nocna jazda będzie pewnie wymagać dobrego oświetlenia i koncentracji uwagi, ale chyba ofiar w ludziach nie będzie.
Na załączonym zdjęciu fragment drogi. Jeden z gorszych…
« Ostatnia zmiana: 4 Wrz 2018, 21:29 RODDOS »

Offline Mężczyzna Wigor

« 4 Wrz 2018, 21:31 »
Czyli nie taki diabeł straszny jak go malują:) dziękuję RODDOS za wizję lokalną.

« 4 Wrz 2018, 22:37 »
To ja jeszcze o SMS: na jaki numer ślemy SMS-y i jakiej treści? Tego w regulaminie nie znalazłem.

No i pytanie nr 2, bo w regulaminie wyczytałem:
-"Maraton ma charakter NON-STOP, uczestnicy sami wybierają czas, miejsce i długość odpoczynków, o których bezwzględnie muszą poinformować organizatora."
Mam informować tylko o dłuższych odpoczynkach, czy również tych np. na posiłek? No i w jaki sposób? Dzwonię do Orga, czy tylko jakiś SMS? Na numer tel. Biura Startu i Mety - Agata Śmieja 883 999 475?

Sorry, jeśli męczę, ale nie chcę dostać kary z powodu niewiedzy. ;)

Offline Mężczyzna Wigor

« 4 Wrz 2018, 23:09 »
Będzie stosowny komunikat startowy, nr do potwierdzeń sms i relacji od lat ten sam: 664079222

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 4 Wrz 2018, 23:15 »
Czyli nie taki diabeł straszny jak go malują:) dziękuję RODDOS za wizję lokalną.

Z MRDP nie pamiętam tam żadnej tragedii. Dużo gorszy był dolny odcinek między przeł. Jaworową a Lądkiem Zdrój. Ale teraz trafi się na podjeździe, więc w ogóle nie ma się czym przejmować.

PS: Daniel, kiedy będziesz ustalał termin przyszłorocznego GMRDP?

Offline Mężczyzna Wigor

« 4 Wrz 2018, 23:21 »
GMRDP miały być w tygodniu, ale ze względu na Korno będzie po staremu, czyli start w sobotę 17 sierpnia

« 4 Wrz 2018, 23:24 »
Będzie stosowny komunikat startowy, nr do potwierdzeń sms i relacji od lat ten sam: 664079222

No, ja go znać nie mogłem... ;)
No i czekam na ten komunikat, bo ciągle nie wiem jak z postojami, a dokładnie z ich zgłaszaniem... ;)

Offline Mężczyzna Wigor

« 5 Wrz 2018, 00:15 »
W relacji sms piszesz o wszystkim czym chcesz się podzielić z kibicami, a oprócz tego obowiązkowo o wszystkich dłuższych odpoczynkach, aby nikt się nie martwił, że Twoja kropka od kilku godzin się nie rusza i nie wiadomo co się z Tobą dzieje.
Czyli jak stajesz na siku to robisz swoje i jedziesz dalej, jak stajesz na obiad to możesz napisać "Przerwa obiadowa" itp, ale jak już idziesz spać na kilka godzin to koniecznie musisz napisać, np. "nocleg w...."

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 5 Wrz 2018, 07:14 »
Juz nie mogę się doczekać smsow w stylu "wciąż w toalecie... nie idzie" ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum