Autor Wątek: ze zlotu nad morze - jedziesz ze mną? :)  (Przeczytany 1489 razy)

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Po nadchodzącym zlocie planuję potoczyć sie rowerkiem gdzieś nad morze - Mielno / Kołobrzeg... jakoś tak, sam dokładnie jeszcze nie wiem.
Ruszam rano w niedzielę po zlocie. Przewidywany termin dojazdu - 26 lub 27 maja (w porywach może 28).
Noclegi pod dachem. Jedzenie - wiejskie sklepiki, knajpki i co tam się trafi po drodze.
W razie lekkiego deszczu i ciepełka - raczej jadę. Jak będzie napierdzielało żabami to raczej nie jadę tylko czekam.
Charakter wyprawy czysto chilloutowy - nie ma pospiechu, nie ma bicia rekordów prędkości i dystansów, ale dla przyzwoitości stówkę dziennie trzeba zrobić.
Po drodze zatrzymuję się w ładnych miejscach - jakieś jeziorka, rzeczki i inne przyrodniczo ciekawe bzdety.
Unikam miast, a w szczególności dużych miast.
Jadę głównie asfaltami, ale po zadupiach.
Czasem zatrzymam się na jakiś browarek mały ;) (wieczorny browarek jest obowiązkowy).
Mogę jechać gadając, ale mogę też cały dzień nic nie gadać :)
Jeśli będzie bardzo gorąco to może mnie najść ochota wymoczenia dupy w jakimś mijanym jeziorku.
Nie palę i nie lubię jak ktoś pali.
Nie gadam o polityce i religii. Gadam o bzdetach i gołych babach :)
W poniedziałek gdzieś po drodze lub na koniec dnia dołącza do mnie Krzysiek (krzysiekm z naszego forum), z którym robiłem rok temu podobną wyprawę też po zlocie.
Trasa nie jest jeszcze ustalona, ale istnieje szansa, że częściowo będę jechał po WTR, ale nie mam szczególnego parcia na to. Jeśli w pobliżu trasy przejazdu będzie jakaś Nowa Wieś to ja muszę w niej być.
Jakich kompanów szukam? - wesołych, wyluzowanych i bezproblemowych - to ma być fajna wyprawa (rok temu tak się udało).

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Jakbyś lipiec, sierpień jechał to jadę.
Pozdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna ramzes

Nie widzę problemu aby w drugiej połowie sierpnia wybrać się gdzieś jeszcze na tydzień :)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Nie widzę problemu aby w drugiej połowie sierpnia wybrać się gdzieś jeszcze na tydzień :)
Trzymam rękę na pulsie

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
Polecam tego allegrowicza  ;D

Offline Mężczyzna ramzes

Polecam tego allegrowicza  ;D
Dołączyłbyś do ekipy kurde, a nie tam jakieś Mazury czy co tam planujesz ;)
Może w tym roku udałoby się znowu zaanektować jakiś prom czy inne dobra cudze ;)

Offline Kobieta emonika

• Miasto: Kościerzyna/Kaszuby
  • Na forum od: 26.05.2014
Po nadchodzącym zlocie planuję potoczyć sie rowerkiem gdzieś nad morze - Mielno / Kołobrzeg... jakoś tak, sam dokładnie jeszcze nie wiem.
Ruszam rano w niedzielę po zlocie. Przewidywany termin dojazdu - 26 lub 27 maja (w porywach może 28).

Fajna sprawa - natomiast ja po zlocie sama nie wiem jak do domu mam wrócić :) (prawie nad morze) :D
"Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła"

Offline Mężczyzna ramzes

Fajna sprawa - natomiast ja po zlocie sama nie wiem jak do domu mam wrócić :) (prawie nad morze) :D
Jak to nie wiesz? - no z nami przecież :) Nie ma problemu, żeby przez Kościerzynę przejechać.

Offline Kobieta emonika

• Miasto: Kościerzyna/Kaszuby
  • Na forum od: 26.05.2014
Jak to nie wiesz? - no z nami przecież :) Nie ma problemu, żeby przez Kościerzynę przejechać.

Nie mam tyle urlopu.
Zresztą pogadamy sobie na zlocie :)
"Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła"

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Cytat: ramzes
Może w tym roku udałoby się znowu zaanektować jakiś prom czy inne dobra cudze ;)

Hej.

skoro Bałtyk w tym roku - to jakiś kuter , i  jeszcze po Szwecji pojeździmy  ;D

...Się pomyśli  ;)

Offline Mężczyzna ramzes

Trasa wstępnie wygląda jakoś tak (bardzo wstępnie): https://goo.gl/S52Ezr

Offline Mężczyzna Grzesław_1988

• Miasto: Knyszyn (okolice Białegostoku)
  • Na forum od: 07.05.2018
Siema! (Mój pierwszy post!). Pominąłeś Nową Wieś gmina Trzcianne na Podlasiu. Pozdrawiam! https://www.google.pl/maps/@53.3239379,22.6705197,3a,75y,54.6h,77.86t/data=!3m6!1e1!3m4!1smtbzd4Tg3vs1S0UN7dcmgg!2e0!7i13312!8i6656

Offline Mężczyzna ramzes

Siema! (Mój pierwszy post!). Pominąłeś Nową Wieś gmina Trzcianne na Podlasiu. Pozdrawiam! https://www.google.pl/maps/@53.3239379,22.6705197,3a,75y,54.6h,77.86t/data=!3m6!1e1!3m4!1smtbzd4Tg3vs1S0UN7dcmgg!2e0!7i13312!8i6656
Dzięki :)
Mam świadomość. Pominąłem ich jeszcze około setki tym razem :) W Polsce jest ich chyba ponad 120 lub 130 (nie pamiętam dokładnie).
Zaliczonych do tej pory mam 11. https://www.instagram.com/explore/tags/nowawieschallenge/
Niezaliczone zaznaczone mam na mapie (obrazek w załączniku).
Tą którą podałeś chciałem w tamtym roku zaliczyć, akurat na wyprawie analogicznej do tej - też po zlocie, ale większość z jaka jechałem nie podzielała mojej pasji a nie chciałem ich potem gonić, więc może kiedyś :)
« Ostatnia zmiana: 8 Maj 2018, 20:46 ramzes »

Offline Mężczyzna Jacekkudla

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 13.04.2017
No ja bym się bardzo chętnie wybrał jak rok temu :)

Ale znowu będziecie mnie ciągnąć po jakichś szutrach i się będę obalał :P

A tak poważnie zobaczę jak mi się poukłada sprawa o której wspominałem i może dołączę :)

W tamtym roku było zacnie :)

I chyba nie byłem najgorszym kompanem skoro się odezwałeś ;D

Jacek

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Wbijaj Jacek - jest duża szansa, że ja też od czwartku pojadę nad morze , więc byłoby super (y)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum