Cytat: m.arek w 10 Maj 2018, 22:35Czy to nie jest sztuka dla sztuki? Po co tyle prądu na wyprawie?Możliwe że częściowo też. Ale jak już wcześniej wspomniałem dziś mamy zbyt dużo elektroniki.
Czy to nie jest sztuka dla sztuki? Po co tyle prądu na wyprawie?
https://www.goalzero24.pl/product-pol-3141-Sherpa-100-Power-Bank-przenosna-ladowarka-98-Wh-11-V-26400-mAh.html
Cytat: Crazy Horse w 10 Maj 2018, 22:50Cytat: m.arek w 10 Maj 2018, 22:35Czy to nie jest sztuka dla sztuki? Po co tyle prądu na wyprawie?Możliwe że częściowo też. Ale jak już wcześniej wspomniałem dziś mamy zbyt dużo elektroniki.Odpowiedź level mistrz Nie prościej byłoby wziąć tej elektroniki mniej? Sam przyrząd robi wrażenie! Chciałabym lubić majsterkowanie, choć już raczej nie w tym życiu Ile czasu zajęła praca?
Super. Koledzy twierdzą, że istnieją lżejsze power-banki o podobnych parametrach. I co z tego? O ile znam życie będziesz jeszcze długo udoskonalał swoje urządzenie. Masz satysfakcję. Nikt i nic Ci jej nie odbierze.Bywam upierdliwy, stąd więc prośba: nie pisz że urządzenie ma moc 103,6 Wh. Watogodzina to jednostka energii, nie mocy. Nie wypada mylić tego konstruktorowi. Powinieneś używać określenia "pojemność 103,6 Wh", ew. "zapas energii 103,6 Wh", lub podobnie. Zresztą, pojemność wyrażona w Ah jest jednoznaczna i nie ma powodów mnożyć jej przez napięcie, aby wyszła w Wh.
Cytat: Janus w 11 Maj 2018, 02:57Cytat: Crazy Horse w 10 Maj 2018, 22:50Cytat: m.arek w 10 Maj 2018, 22:35Czy to nie jest sztuka dla sztuki? Po co tyle prądu na wyprawie?Możliwe że częściowo też. Ale jak już wcześniej wspomniałem dziś mamy zbyt dużo elektroniki.Odpowiedź level mistrz Nie prościej byłoby wziąć tej elektroniki mniej? Sam przyrząd robi wrażenie! Chciałabym lubić majsterkowanie, choć już raczej nie w tym życiu Ile czasu zajęła praca?A czy ja tej elektroniki zabrałem aż tak dużo? Komórka moja, komórka mojej Pani, tablet 7", aparat foto. I tyle. Tylko jak 10lat temu jechałem w trasę to komórka trzymała przeszło tydzień a dziś 24h ale to pod warunkiem że ma dobry zasięg i nie grzebie się w niej, aparat foto był na kliszę więc bateria trzymała 3lata. Dziś aparat z jedną baterią jest nie do pomyślenia. W połowie dnia klęknie. Czy można wziąć w trasę mniej? No niby można...
A czy ja tej elektroniki zabrałem aż tak dużo?
...ja jestem tylko amatorem, hobbystą....
https://www.goalzero24.pl/product-pol-3141-Sherpa-100-Power-Bank-przenosna-ladowarka-98-Wh-11-V-26400-mAh.htmlI to wziąłem za wzór do naśladowania a nie power-banki z Auchana.
Super. Koledzy twierdzą, że istnieją lżejsze power-banki o podobnych parametrach. I co z tego? O ile znam życie będziesz jeszcze długo udoskonalał swoje urządzenie. Masz satysfakcję. Nikt i nic Ci jej nie odbierze.
Cytat: Crazy Horse w 11 Maj 2018, 10:54Cytat: Janus w 11 Maj 2018, 02:57Cytat: Crazy Horse w 10 Maj 2018, 22:50Cytat: m.arek w 10 Maj 2018, 22:35Czy to nie jest sztuka dla sztuki? Po co tyle prądu na wyprawie?Możliwe że częściowo też. Ale jak już wcześniej wspomniałem dziś mamy zbyt dużo elektroniki.Odpowiedź level mistrz Nie prościej byłoby wziąć tej elektroniki mniej? Sam przyrząd robi wrażenie! Chciałabym lubić majsterkowanie, choć już raczej nie w tym życiu Ile czasu zajęła praca?A czy ja tej elektroniki zabrałem aż tak dużo? Komórka moja, komórka mojej Pani, tablet 7", aparat foto. I tyle. Tylko jak 10lat temu jechałem w trasę to komórka trzymała przeszło tydzień a dziś 24h ale to pod warunkiem że ma dobry zasięg i nie grzebie się w niej, aparat foto był na kliszę więc bateria trzymała 3lata. Dziś aparat z jedną baterią jest nie do pomyślenia. W połowie dnia klęknie. Czy można wziąć w trasę mniej? No niby można...Dwa paluszki w nawigacji wytrzymują 3 dni. Są tanie telefony, które wytrzymują tydzień, a nawet więcej. Statystyczne aparat robi 200-400 zdjęć na jednej baterii. Kiedyś to było 5-10 filmów. Zapomniałbym - w czołówce jeszcze mam trzy chude paluszki