Cytat: Crazy Horse w 6 Cze 2018, 09:09Fajne! Podaj jeszcze ile się to ładuję i pokaż jak z tego naładować baterię do mojego aparatu - mam ładowarkę albo na 230V albo 12V do aparatu słabo, ale telefon z nawigacja GPS bez problemu. Może nie za szybko bo 2A to jeszcze nie QC ale wystarczy na wyprawie.
Fajne! Podaj jeszcze ile się to ładuję i pokaż jak z tego naładować baterię do mojego aparatu - mam ładowarkę albo na 230V albo 12V
Napisał kilka razy, że szybciej się ładuje od innych powerbanków, ma różne napięcia na wyjściu i że może go wstawić w wodoszczelną obudowę, co zupełnie zignorowałeś w tych swoich rzeczowych dyskusjach.
Wiesz co Wilku? Jesteś wyjątkowo upierdliwym gościem. Ja nie każę nikomu tego robić! To jest mój sprzęt i nie zamierzam też go sprzedawać. Podałem specyfikację, wady, zalety, orientacyjną cenę i tyle. Ty widzisz same minusy. Zawsze widzisz świat w czarnych kolorach? No to współczują... Tobie i Twoim bliskim.
Widzę jeszcze jedną wadę tego ustrojstwa. Za mała lub za duża pojemność - tu nie trafiłem. Na wycieczki weekendowe czyli 1-2dni za duże. Spokojnie 4 ogniwa by wystarczyły ale na tydzień to za mało. Za mało o właśnie 4 ogniwa. Teoretycznie można zrobić drugi pakiet z 4 ogniw ale tu wchodzą dodatkowe koszta elektroniki. Płytka zabezpieczająca z balanserem i linijka diodowa to dodatkowy wydatek około 100zł. To jest nieopłacalne - lepiej kupić gotowy power bank nawet taki bez quicka i w domu go ładować 16h. Lepiej dołożyć 4 ogniwa - koszt około 120zł - i na tydzień mieć święty spokój z ładowaniem i po prostu nie brać ładowarki. Albo wziąć mój pakiet i kupny power bank... powyżej tygodnia to nie ma problemu - biorę pakiet i ładowarkę!
wystarczą 3 powerbanki 10tys i ładowarka z 3-4 wyjściami by mieć to samo
Pierwszy link z googla:42 Whttps://www.x-kom.pl/p/311976-ladowarka-do-smartfonu-qoltec-ladowarka-sieciowa-42w-5v-4xusb-21a.html
42W na wejściu (pobór mocy).Na wyjściu 5x2,1 = 10,5WSprawność nie powala