Autor Wątek: Szczecin -> geometryczny środek Polski ~525km  (Przeczytany 644 razy)

Offline Mężczyzna Kamilek

• Pół legenda, pół prawda, pół nieprawda.
  • Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 01.05.2014
Cześć,

jak ktoś będzie miał ochotę pojechać całą trasę lub dołączyć w trakcie, to będe startował w następną sobotę 19.05.2018 około 4 rano ze Szczecina do miejscowości Piątek gdzie znajduje się geometryczny środek Polski, a stamtąd niedaleko już do Łowicza skąd jest w Niedzielę 15:09 intercity bezpośrednio do szczecina (już kupiłem bilet wiec się nie rozmyśę :))

Trasa ma charakter treningowy przed MP 2018 stąd też jazda bez spania i niezależnie od warunków pogodowych.

Poprowadziłem ją asfaltami, widokowo może nie będzie zachwycająca (szczególnie w nocy :D). zostanie jeszcze pewnie lekko zmodyfikowana pod względem złapania pobliskich gmin, nie chce przekroczyć 550km.

Sprawdzałem pogodę, Padać nie powinno, wygląda na to że bedzie lekki wmordęwiatr ze wschodu.

pod drodze planuje postoje na jedzenie, biorę kuchenkę na jakiś szybki makaron/owsiankę/kawe.

tępo średnie na koniec to 20-23km/h. Jade gravelem z dwoma sakwami.

link do trasy:
https://www.bikemap.net/en/r/4419059/

Pozdro.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
A Zlot  :o

Będę na MP :)

W tym roku oszczędzam urlop na bałkany stąd decyzja o opuszczeniu zlotu.

Offline Mężczyzna Mateusz105

• Na forum od: 02.05.2018
Cześć.

Jeżeli brak jakiegokolwiek doświadczenia w tak długich trasach to nie problem to zabrałbym się.

Z tym, że najpierw muszę mieć opony (obecne się podarły na ściankach bocznych) i dowiedzieć się co planuje moja 2 połowa. No i  muszę ogarnąć sakwy, bagażnik, torby, itp, bo nic nie posiadam.

Dam znać jutro :)

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013

Jeżeli brak jakiegokolwiek doświadczenia w tak długich trasach to nie problem to zabrałbym się.

No i  muszę ogarnąć sakwy, bagażnik, torby, itp, bo nic nie posiadam.

Wybierasz się na tydzień?
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna Mateusz105

• Na forum od: 02.05.2018
Nieaktualne, niestety zostaje sam z dzieciakami.

Nie, nie wybieram się na tydzień :) ale nie mam żadnej torby a jazda 500 km z plecakiem raczej nie byłaby przyjemnością.

Tak tylko gwoli zamknięcia tematu.

Pojechałem ale nie dojechałem, skończyłem po 350km, zawiodło przygotowanie roweru do tej trasy, psychika i dobór trasy na szybko, (piachy pola płyty betonowe z uskokami po kilka cm..)

zapis:
https://www.strava.com/activities/1583260252

Nauki na przyszłość wyciągniete :) teraz może być juz tylko lepiej :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum