Jak minuta wystarczyła na kradzież, to nawet wsiadanie w ostatniej chwili nie pomoże.
chyba dokladnie tak bylo, widac ze to bylo zaplanowane, jakos otworzyli zapiecie bagaznika i zabral.rower wsrod tlumu ludzi...ogolenie Reakcja kierowcy to jakas parodia, nie dosc ze tylko po niemiecku gada to zadnej checi pomocy, jak chcialem.dzwonic na policje to mowil.ze jak chce to niech dzwonie ale on jedzie za 10 minut tak czy inaczej.okolo 3 w nocy mielismy auswise kontrolle na graniccy niemiec i p9 chwili gadki kontrolujacy polocjant na info.ze ukradli spytal.czy w mediolanie bo ostatnio to bardzo czeste.A najlepsze jak dojechalismy do Monachium. nie chcial nawet napisac oswiadczenia.ze doszlo.do kradziezy, tylko on mogl.to potwoerdzic, za to kazal mi isc do biura flixa bo akurat w monachium jest i tam zglosic, moim niemieckim mu wytlumaczylem ze ma isc ze mna i kropka, z laska poszedl ale sie okazalo ze zamkniete i za 30min otwieraja to mu mowie zeby tu na mnie czekal i poszedlem po kawe a on w tym czasie uciekl... no po prostu genialne, jeszcze mialem.spiecie z albanczykami bo chcieli sie wepchac w kolejke...w biurzr mi nic nie pomogli, nawet procedur na to nie majai mowil izeby zglosic to na policje.udalo mi sie znalezc komisariat i dopiero tam ktos zaoferowal pomoc, spisali protokol wzieli kontakt i ruszyli maszyne, beda sie kontaktowac z wloska policja w tej sprawie.mam nadzieje ze cos to da moze choxiaz nagranie wyciagna.biegnac z komisariatu leddwo zdazylem flixa do berlina i do tego przy wsiadaniu mi ten gosciu z obslugi z punktu ktory wczesniej mi mowil ze nic nie pomoze, mowi ze nie pojade z bagazem zapakowanym w karton, i wtedy resztki cierpliwosci sie wyczerpaly, w krotkich uzywanych za wulgarne slowach opisalem mu sytuacje po Polsku bo juz nie mialem sily i cierpliwosci, wrzucilem bagaz do luku pokazalem bilet na szybko i wsiadlem, nawet sie nie odezwal.ogolnie pierwszy i ostatni raz flixem, firma to porazka, nie sa przygotowani na takie sytuacje, nie ma zadnej checi pomocy, normalnie jak w filmie Barei sie czulem...takze przestroga dla was, rower w torbe i do srodka ale tez pewnosco nie ma bo sa na necie opisy kradziezy bagazu z luku przez nielegalnych imigrantow we francjii.p.s. jednego ciemnego podczas kontroli zatrzymali i nie pojechal.dalej. jakas plaga...
od flixa nie mam nic, nikt nic nie dal znac, jedyny slad to formulaz online wyslany wczoraj... bede walczyl, to co piszesz Wilku to oczywiacie wszywtko.racja tylko chyba latwiej sie z prezydentem RP skontaktowac niz z flixem.czlowoek.odbija sie jak od sciany
linkę też otworzy w tym samym czasie.
A przecież przewoźnik mógłby łatwo rozwiązać ten problem, inwestując w lepsze zapięcie...W Krakowie są autobusy miejskie z takimi zewnętrznymi bagażnikami, nie jechałem nimi, ale problem pewnie ten sam.
Może by tak jakoś zablokować koło w rowerze, albo je wyjąć? Przynajmniej na nim nie odjedzie.