Autor Wątek: Mapa Pamiru - poszukiwana  (Przeczytany 845 razy)

Offline Pumpernikiel

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 01.05.2010
Mapa Pamiru - poszukiwana
« 14 Maj 2018, 12:14 »
Nie udało mi się zakupić mapy Pamiru, w wklepie podróżnika mają pozostałe 2 części Kirgistanu w skali 1: 500 000 a trzeciej nie ma u wydawcy. Może ktoś ma pomysł w co się zopatrzyć?

Swego czasu na tym forum udzielał się chyba Elwood ale teraz nie widzę go wśród użytkowników, jest za to na innym forum gdzie oferuje że taką mapę ma i chce się podzielić:
http://www.forum.outdoor.org.pl/poradniki-dla-wybierajacych-sie-w-podroz/mapa-pamiru-geco-maps/

Ma ktoś do niego kontakt? Tamto forum to jakaś masakra jeśli chodzi o rejestrację.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
Odp: Mapa Pamiru - poszukiwana
« 14 Maj 2018, 12:26 »

Swego czasu na tym forum udzielał się chyba Elwood ale teraz nie widzę go wśród użytkowników, jest za to na innym forum gdzie oferuje że taką mapę ma i chce się podzielić:
http://www.forum.outdoor.org.pl/poradniki-dla-wybierajacych-sie-w-podroz/mapa-pamiru-geco-maps/

Ma ktoś do niego kontakt? Tamto forum to jakaś masakra jeśli chodzi o rejestrację.

Napisz do semow'a
(Kliknij, by pokazać/ukryć)
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 14 Maj 2018, 12:49 »
Podpytaj jeszcze Robba, czy przypadkiem nie ma.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 14 Maj 2018, 14:52 »
Mam taką mapę.

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 14 Maj 2018, 14:55 »
Jasiek,a nie mówiłem że Wojtek na pewno ma :P
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna anghan

• Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
« 14 Maj 2018, 15:08 »
Nie wiem z której strony jedziesz. Gdybyś nie znalazł takiej mapy (bardzo drogiej w Polsce). to na miejscu w informacji w Khorogu dostaniesz ją za 1/3 ceny. Możesz do nich napisać czy mają zapas i kupić tam.

W razie czego możesz też kupić na wyjeździe. Na pewno kiedyś znów ktoś zapyta. Ja chyba też jeszcze mam taką mapę, ale jestem w trakcie wyprowadzki i chyba do niej nie dotrę teraz :/

Offline Pumpernikiel

• Na forum od: 01.05.2010
« 15 Maj 2018, 16:07 »
Dziękuję za taki odzew.
anghan, w takim razie spróbujemy kupić na miejscu, u nas te mapy są po ~80 zł.

Wojtku, wolałbym nie pożyczać papierowej, no chyba że na ksero bo z mapami to różnie bywa na wyjazdach. Chyba ze chcesz sprzedać.

W Tadżykistanie plan jest taki żeby się trzymać drogi więc raczej się nie zgubimy ;P

W razie jak nie znajdziemy niczego na miejscu to zawsze są awaryjne  sztabówki:
https://maps.vlasenko.net/soviet-military-topographic-map/map200k.html

Offline Mężczyzna Połciu

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 19.05.2017
    • Stronka wyjazdowa
« 15 Maj 2018, 16:15 »
Awaryjne, ja mam gdzieś jakieś foto tej mapki, jakoś kiepska, ale do podglądu może się przydać. Od strony Kirgiskiej jest do zfotografiwania na granicy.
W Murgabie raczej nie dostaniesz. Informacja turystyczna to tylko buda (stan wrzesień).

Offline Mężczyzna anghan

• Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
« 15 Maj 2018, 21:45 »
Dziękuję za taki odzew.
anghan, w takim razie spróbujemy kupić na miejscu, u nas te mapy są po ~80 zł.

Zmienili stronę, a Ty tego szukasz: http://www.visitpamirs.com/our-offers/

Możesz dokładnie dopytać o szczegóły. Mają nową stronkę i adres, więc nie namierzyłem od razu. Jeśli tam nadal pracuje pani Zhandiya, to bardziej kompetentnej informacji turystycznej nie spotkałem nigdzie.

No ceny map są takie... Że czasem zastanawiam się czy nie powinno się sprowadzać... Ja tą mapę dostałem od znajomych Szwajcarów (bo to szwajcarska robota), którzy mnie odwiedzali w Polsce. Nawet u nich chyba była tańsza.

Może jeszcze may OSM mieć wgrane w GPS albo telefon. W razie coś jest tam kilka rzeczy zaznaczonych.

Nie ma się gdzie zgubić to bardziej kwestia orientowania się w okolicy i planowania podjazdów. Choć i tu czasami są niespodzianki (ze 2-3 razy).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum