Autor Wątek: Gibraltar  (Przeczytany 1535 razy)

Offline polakwadowice

• Miasto: Wadowice
  • Na forum od: 02.06.2009
Gibraltar
« 1 Mar 2010, 10:06 »
Pewnie nie jedna osoba przeprawiała się przez Gibraltar, podzielcie się informacjami: jak długo płynie prom, ile kosztuje rejs w jedną stronę itd
Może znacie jakąś tańszą alternatywę dla promu. Planuję jazdę do Marakeszu końcem lata i dlatego pytam. Pozdro :)

Offline boskimm

• Miasto: Godzięcin
  • Na forum od: 03.06.2009
    • http://www.marcin-wloczega.blogspot.com
Gibraltar
« 2 Mar 2010, 00:47 »
Ja płynąłem kilka miesięcy temu z Algeciras do Tangeru, cena biletu to około 35euro+3 jakiejś dopłaty za rower(?) Bilet można kupić tuz przed wjazdem do portu albo już w porcie przed odprawą, ceny podobne. Jak to w takich miejscach bywa, mnóstwo naganiaczy-naciągaczy. Na początku wciskają jakiś 'fastfery' że niby w 30min i w ogóle... za 50eurosów, 'normalne pływają około 1,5 godziny>razem z odprawą zajęło mi to ok. 3,5h. W porcie sa informacje że nie można żarełka na prom wnosić (ja sporo hiszpańskich przysmaków wciskałem w siebie by nie wyrzucić...to co zostało schowałem na dno sakwy) ...nikt mnie nie przeszukiwał.

Nie wiem jak planujesz trasę...w Larache, przy drodze na Rabat jest darmowy kemping, z prysznicem, wucetem, warto się tam zatrzymać przed dalszą drogą...

Planujesz jechać z Polski rowerem? Jeśli masz jakieś pytania o Maroko to pisz, postaram się pomóc.
nic nie muszę, mogę wszystko

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline polakwadowice

Gibraltar
« 2 Mar 2010, 08:32 »
trochę drogo, ale trzeba będzie to znieść..tak pojadę rowerem na razie trasa którą mam wstępnie nakreśloną leci przez Czechy, Niemcy, Szwajcarię, Francję, Angorę, Hiszpanię. Chciałbym wrócić z Malagi samolotem do Krakowa, albo ew busem i tu następne pytania
latał ktoś na tej trasie?jakie linie polecacie(może ryanair?)
z jakiego miasta w rejonie Gibraltaru kursuje bus albo autobus do Polski?

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Gibraltar
« 2 Mar 2010, 17:45 »
Cytat: "polakwadowice"
Angorę

:shock:
Może lepiej przez Angolę? ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline polakwadowice

Gibraltar
« 2 Mar 2010, 18:46 »
wiadomo o co chodzi :oops:

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Gibraltar
« 3 Mar 2010, 12:35 »
Z Malagi myślę że lot będzie jak każdy inny.... :P a linie, jeśli zależy Ci na kasie to wiadomo: tanie :P Z Barcelony są często bardzo tanie bilety do Krakowa, tylko że pociąg/autobus z Malagi do Barcy będzie kosztować jakieś 150-200zł...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum