Autor Wątek: ZIELONA GÓRA- KARPACZ - CZESKIE KARKONOSZE  (Przeczytany 2328 razy)

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Dziękuję za info. Mam plany na następną majówkę.

Offline Kobieta linuś

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 01.01.2018
https://ridewithgps.com/routes/27655477

Czy po modyfikacji trasa 1 dnia będzie ok?
Wg mnie przede wszystkim ciekawsza...
Zastanę jakiś szuter?
To było dla mnie jak olśnienie.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
https://ridewithgps.com/routes/27655477

Czy po modyfikacji trasa 1 dnia będzie ok?
Wg mnie przede wszystkim ciekawsza...
Zastanę jakiś szuter?
Jeśli nic sie nie zmieniło to pomiędzy Żaganiem a Świętoszowem może Cię czekać trochę gorszej nawierzchni w postaci betonowych płyt i bruku. Osobiście uważam, że warto czasem doświadczyć i takich "atrakcji".
Nie ma potrzeby kombinować z objazdem Świętoszowa, nie jest to jakas zamknieta tajna baza wojskowa, a zwyłe "miasteczko". No chyba, ze cos się ostatnio zmieniło ze względu na stacjonowanie tam żołnierzy wielkiego brata zza oceanu ;)
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Warto trochę zmienić trasę w końcówce przed Jelenią Górą, tak by zobaczyć zaporę wodną na Bobrze w Pilchowicach, to robi duże wrażenie, a zmiana jedynie kosmetyczna.

Offline Kobieta linuś

Dziękuję  :icon_smile2:

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
W Świętoszowie most remontują dlatego tak pocudowało.

Z Siedlęcina(166) do Jeleniej jest bardzo przyjemna dróżka lewym brzegiem Bobru.

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015

Z Siedlęcina(166) do Jeleniej jest bardzo przyjemna dróżka lewym brzegiem Bobru.

Zgadza się. Jedź do Perły Zachdu. Będzie tam 150 m bruku ale warto tamtędy przejechać. W samej Perle dają przyzwoite jedzenie.

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Kobieta linuś

Zgadza się. Jedź do Perły Zachdu. Będzie tam 150 m bruku ale warto tamtędy przejechać. W samej Perle dają przyzwoite jedzenie.

150 m bruku ? Toż to żadna tragedia ;)
będzie ciekawie, dość wysoka temperatura. Mam nadzieje, że choć wiatr będzie nieprzeszkadzający... :) a na miejscu podobno rozkoszna burza :P już mi się podoba :D

Offline Kobieta linuś

Trasa bajeczna, dziękuję za pomoc ! :)

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
A masz jakieś zdjęcia ?  jakieś spostrzezenia

Offline Kobieta linuś

Tym na spokojnie podzielę sie jutro, narazie próbuję zasnąć pod namiotem :P

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
No no tylko śpij grzecznie.... :) dobranoc

Offline Kobieta linuś

No no tylko śpij grzecznie.... :) dobranoc

Niesamowicie się wyspałyśmy ;)

Wycieczka bardzo udana, nie złapała nas ani jedna kropla deszczu! A prognozy groziły... Pogoda tropikalna. Wczorajsze apogeum sięgnęło 44 stopni, natomiast dziś "chłodniej" - 37 :P iście śródziemnomorska opalenizna ;)
Pierwszy dzień podróży zdawał się łatwiejszy - przejechałyśmy 166 km z Nowogrodu Bobrzańskiego. Trasa praktycznie przejechana w ten sposób jak została nakreślona dzień przed wyjazdem. Zamiast na Łozy, pojechałyśmy na Świętoszów, gdzie jak się okazało remontują most - całe szczęście szło się przemieścić z rowerami :) zahaczyłyśmy o zaporę w Pilchowicach, jak sugerował Wilk i zdecydowanie było warto. Nie jesteśmy z tych, które lubią się cofać i pojechałyśmy na Pokrzywnik, gdzie niestety nie było warunków na rower szosowy - musiałyśmy podprowadzić. Następnie wyruszyłyśmy wprost do Camp 66 w Ściegnach. Polecam to miejsce w 100 % :)

Dziś w związku z pozostawionym autem w Nowogrodzie Bobrzańskim przejechałyśmy coś takiego:
https://ridewithgps.com/routes/27677240
ze zbaczaniem na posiłek wyszło 105 km :) pod tą trasą mogę śmiało się podpisać i polecić. Bardzo fajne tereny, zwłaszcza dla mnie, ponieważ mieszkam w płaskiej Wielkopolsce i pół trasy zbierałam zęby z ziemi - rzecz jasna z wrażenia ;)

Już planujemy kolejną wycieczkę by głównie nastawić się na jazdę po Czechach :)

Dzięki za wszelkie wskazówki w imieniu moim i mojej koleżanki!  :icon_smile2: :icon_smile2:
« Ostatnia zmiana: 1 Cze 2018, 22:46 linuś »

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 15 441
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
W Łozach jest drugi most przez Kwisę. Uratował  mi on życie jakiś czas temu, gdy jechałem do Żagania, czyli w drugą stronę niż wy. Wtedy most przed Świętoszowem był całkowicie rozgrzebany i nie było szans przedostać się na drugi brzeg. Paręnaście metrów szutrówki przed mostem w Świętoszowie i dotarłem do pięknego nowego asfaltu w Łozach, a dalej ku rzece i mostowi. Szkoda tylko że objazd ten nie był w żaden sposób oznaczony. No ale teraz kiedy prace na nowym moście się posuwają i można go przebyć pieszo (rowerowo), problem znika.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum