Cześć,
Na zlocie rozmawiałem z kilkoma osobami które chciały by info o krótkich weekendowych wypadach więc ja zacznę i wrzucam. Niby nie jest to jednodniówka ale jakaś wyprawa też nie więc nie wiem czy powinna być osobnym wątkiem czy trafić do wątku jednodniowego.
Wybieram się na małą wycieczkę może ktoś chętny.
Startuję w piątek(15.06) pociągiem KM z WawZach(16:17), WawŚró(16:24), WawWsch(16:33) --> Ostrołęka (18:42)
Dalej jadę trasą
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=gjllmgzkhgetwfxpCałość to ~203km nawierzchnie w znacznej większości asfaltowe ale i trochę szutrów też jest, a może i jakiś piaskowy odcinek się trafić choć nie planuję
Cel to pozwiedzać co się da i miło spędzić czas bez pogoni.
Noclegi na dziko pod namiotem pierwszy 20-30km trasy, drugi w okolicach Jedwabnego.
Śniadania i kolacje własne, a obiad gdzieś po drodze w knajpie czy co tam się trafi.
Powrót pociągiem TLK 61104 z Ełku(17:54) do (19:12)Białystok a następnie pociągiem IC 1021(19:22) do Warszawy Wschodniej(21:25).
Ja już bilety mam TLK 61104 w15 m76, IC 1021 w6 m31. Trzeba pamiętać że w każdym składzie jest tylko 6 miejsc na rowery i czasem może zabraknąć więc jak ktoś planuje się ze mną wybrać proponuję nie czekać z zakupem biletów na ostatnią chwilę.
O mnie 40+, powolny ale zdeterminowany, pstrykający i lornetkujący po trasie co chwila.
Zapraszam serdecznie