Autor Wątek: Ostrołęka --> Ełk 15-17.06.2018  (Przeczytany 778 razy)

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Ostrołęka --> Ełk 15-17.06.2018
« 7 Cze 2018, 18:45 »
Cześć,

Na zlocie rozmawiałem z kilkoma osobami które chciały by info o krótkich weekendowych wypadach więc ja zacznę i wrzucam. Niby nie jest to jednodniówka ale jakaś wyprawa też nie więc nie wiem czy powinna być osobnym wątkiem czy trafić do wątku jednodniowego.

Wybieram się na małą wycieczkę może ktoś chętny.

Startuję w piątek(15.06) pociągiem KM z WawZach(16:17), WawŚró(16:24), WawWsch(16:33) --> Ostrołęka (18:42)
Dalej jadę trasą https://www.gpsies.com/map.do?fileId=gjllmgzkhgetwfxp
Całość to ~203km nawierzchnie w znacznej większości asfaltowe ale i trochę szutrów też jest, a może i jakiś piaskowy odcinek się trafić choć nie planuję ;)
Cel to pozwiedzać co się da i miło spędzić czas bez pogoni.
Noclegi na dziko pod namiotem pierwszy 20-30km trasy, drugi w okolicach Jedwabnego.
Śniadania i kolacje własne, a obiad gdzieś po drodze w knajpie czy co tam się trafi.
Powrót pociągiem TLK 61104 z Ełku(17:54) do (19:12)Białystok a następnie pociągiem IC 1021(19:22) do Warszawy Wschodniej(21:25).
Ja już bilety mam TLK 61104 w15 m76, IC 1021 w6 m31. Trzeba pamiętać że w każdym składzie jest tylko 6 miejsc na rowery i czasem może zabraknąć więc jak ktoś planuje się ze mną wybrać proponuję nie czekać z zakupem biletów na ostatnią chwilę.

O mnie 40+, powolny ale zdeterminowany, pstrykający i lornetkujący po trasie co chwila.

Zapraszam serdecznie
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna Grzesław_1988

• Miasto: Knyszyn (okolice Białegostoku)
  • Na forum od: 07.05.2018
Odp: Ostrołęka --> Ełk 15-17.06.2018
« 13 Cze 2018, 08:45 »
Siema. Ja bym odwiedził Tykocin - bo ciekawym miejscem jest a będziesz miał niedaleko. Dalej za Klimaszewnicą masz Twierdzę Osowiec i mnóstwo bunkrów koło wsi Osowiec (latarka koniecznie).  Do Goniądza idzie GV tam się można zaopatrzyć. Nie jest daleko a tereny piękne. Pozdrawiam

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
    • Wuj Tom w podróży
« 13 Cze 2018, 10:33 »
Siema. Ja bym odwiedził Tykocin - bo ciekawym miejscem jest a będziesz miał niedaleko. Dalej za Klimaszewnicą masz Twierdzę Osowiec i mnóstwo bunkrów koło wsi Osowiec (latarka koniecznie).  Do Goniądza idzie GV tam się można zaopatrzyć. Nie jest daleko a tereny piękne. Pozdrawiam

W wrześniu planują przejechać Elbląg --> Białystok po "śladzie" GV, dlatego Tykocin i twierdza  poczekają jeszcze chwilę.

Dodatkowo chcę pojechać zachodnią stroną rzeki bo albo tam nic ciekawego niema albo jeszcze nie "odkryte" ;). Czas pokaże.

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 13 Cze 2018, 10:51 »

W wrześniu planują przejechać Elbląg --> Białystok po "śladzie" GV, dlatego Tykocin i twierdza  poczekają jeszcze chwilę.

Dodatkowo chcę pojechać zachodnią stroną rzeki bo albo tam nic ciekawego niema albo jeszcze nie "odkryte" ;). Czas pokaże.

Zatem, może zainspiruję:
http://sierra.bikestats.pl/1361420,Mareckiego-Narew-Tour-2015-z-Ekipa.html
Jest tam "trochę" fotek okolic o których tu mowa, jest też ślad wg Endo.

WujTom GreenVelo polecam poruszać się od Elbląga bez żadnych odstępstw. Wprawdzie to "trochę" dłużej potrwa, ale uwierz warto.
Powodzenia i dobrej zabawy.

Offline Mężczyzna Markus

• Miasto: Łomża
  • Na forum od: 13.06.2018
« 13 Cze 2018, 21:18 »
Cześć
O której planujesz być na rynku w Łomży ?
Jak nic mi nie wypadnie to mogę w sobotę wykręcić z Tobą pętelkę do Jedwabnego a potem wrócę do Łomży. Okoliczne GV i trochę lokalnych dróg mam zjeżdżone, to może przydam się za przewodnika  ;)
« Ostatnia zmiana: 14 Cze 2018, 09:14 Markus »
Rower ma duszę. Jeśli go pokochasz da ci emocje, których nigdy nie zapomnisz.

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
    • Wuj Tom w podróży
« 14 Cze 2018, 10:20 »
@Sierra dzięki.

Cześć
O której planujesz być na rynku w Łomży ?
Jak nic mi nie wypadnie to mogę w sobotę wykręcić z Tobą pętelkę do Jedwabnego a potem wrócę do Łomży. Okoliczne GV i trochę lokalnych dróg mam zjeżdżone, to może przydam się za przewodnika  ;)

Jeszcze nie wiem bo dwie osoby, które miały jechać ze mną wycofały się i będę jechał sam. Możliwe że w tej sytuacji wyjadę wcześniej z Warszawy i wtedy w Łomży będę w sobotę rano. Dokładnie nie wiem bo wychodzę z założenie że to rekreacja a nie wyścig. Fajnie by było się spotkać ;). W razie co podeślij kontakt na priva to smsem dam Ci w sobotę rano znać jak będę już wiedział coś dokładniej.

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 14 Cze 2018, 23:35 »

Daj znać na priva kiedy dokładnie  :wink:

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
    • Wuj Tom w podróży

Jeszcze nie wiem dokładnie wstępnie jest myśl o początku września.

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017

No właśnie.
Może by się udało zmontować Ekipę i wspólnie porowerować.
Jakby Cuś, sprzedaj kontakt na priva i myślę, że Sam nie będziesz musiał się mierzyć z "atrakcjami" Greenvelo  ;)

@Marecki, może wstępnie wrzuć zajawkę do "zapowiedzi wydarzeń", "wycieczkę" po GV z E-ga do Białegostoku?
Pierwszego Chętnego już znalazłeś  ;D

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego

Także jak będziesz już wiedział, to daj znać kiedy dokładnie  :wink:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum