Super te Salary!Z wywiadów najbardziej zaciekawił mnie ten z Jimmym Langmanem, bo w odróżnieniu od pozostałych skupiał się na szerokim temacie (ochronie przyrody w Patagonii), a nie konkretnym człowieku. Nie twierdzę, że to lepiej czy gorzej. Tak czy inaczej pomysł na wywiady moim zdaniem fajny i ambitny
jestem pod wrażeniem, piękna ta przestrzeń soli
(Czy nie powinno być „droga wikunii?”)
także sądzę -> wikuniijeśli, bardziej -> wikuń (nie 'wikuni')Jeśli te polubiliście -> wikuniątek
Cytat: łatośłętka w 27 Cze 2019, 19:38także sądzę -> wikuniijeśli, bardziej -> wikuń (nie 'wikuni')Jeśli te polubiliście -> wikuniątekPodoba mi się Twoja logika, ale napisz nam co myślisz o naszym toku myślenia... bo nadal nie jesteśmy w 100% przekonaniłania tak samo jak wikunia - nie ma jednej łani , wielu łań albo łani. Tako rzecze wikipedia, podejrzewamy, że to prawdopodobnie są poprawne formyhttps://pl.wiktionary.org/wiki/%C5%82ania
Łania to słowo rodzime, takie w dopełniaczu są zakończone pojedynczym -i (np. Gdyni, ziemi, babci). Wyrazy pochodzenia obcego (np. Japonia, wikunia, alchemia, Holandia) są zakończone -ii. Liczba nie ma tu nic do rzeczy