Autor Wątek: Grodno - Wilno - Kowno  (Przeczytany 1216 razy)

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
Grodno - Wilno - Kowno
« 10 Cze 2018, 00:50 »
Chyba trochę za późno pojawiam się z tym ogłoszeniem ale mam nadzieję że może kogoś zainteresuje i dołączy do wycieczki :)
Trasa Augustów - Kanał Augustowski - Grodno - Druskienniki - Wilno - Kowno - Suwałki z jednym dniem przerwy na posnucie się po Wilnie. Takie letnie przewietrzenie głowy :)
Całość do przejechania w tydzień. Wyjazd z sobotę 16 czerwca z Augustowa.
Spanie w namiocie na polach namiotowych/kempingach/w krzakach - zależy gdzie zastanie nas wieczór.
Jedzenie w przydrożnych knajpkach + własny palnik gazowy.
Preferuję drogi V kategorii odśnieżania i szutry.

Jeśli chodzi o wjazd na Białoruś - potrzebny jest paszport a wykupienie usług turystycznych pozwalających na pobyt w tamtym rejonie kosztuje 50 zł (razem z ubezpieczeniem) i załatwia się to w 15 minut przez internet.
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline nie.dzielny

Odp: Grodno - Wilno - Kowno
« 10 Cze 2018, 21:24 »
A więc jednak pozwolili na przekroczenie granicy z Polską, a potem wyjazd na Litwę?
Pytanie: Czy można wjechać przez przejście z Polski, a powrócić przez przejście do Litwy i odwrotnie?
Odpowiedź: To jest możliwe. Można wjechać do Grodna z Polski, przebywać kilka dni w Grodnie, a następnie wyjechać przez granicę z Litwą.
Jest jak mówisz. A zweryfikuję to na granicy :)
Źródło: http://zetgrodno.com/bezwizowy-wjazd-do-grodna-pytania-i-odpowiedzi
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline PienieK

• Miasto:
  • Na forum od: 02.02.2012
« 12 Cze 2018, 22:25 »
A więc jednak pozwolili na przekroczenie granicy z Polską, a potem wyjazd na Litwę?

Już w czerwcu zeszłego roku nie było z tym problemów.

Offline Mężczyzna Grzesław_1988

• Miasto: Knyszyn (okolice Białegostoku)
  • Na forum od: 07.05.2018
« 13 Cze 2018, 09:04 »
Siema! Możesz podać trochę info: gdzie przekraczacie granicę; jaki jest dzienny limit km; wiek; trasa na google też byłaby miła; jakiego kompana szukacie? Dzięki.

Offline nie.dzielny

« 13 Cze 2018, 11:52 »
Trasa tutaj. Stan na chwilę obecną. Trochę źle się posklejały poszczególne kawałki więc słowo objaśnienia. Start w Augustowie -> wzdłuż polskiej części Kanału Augustowskiego -> Kurzyniec(PL)/Lesnaja(BT) -> wzdłuż białoruskiej części Kanału Augustowskiego -> Niemnowo -> Grodno -> Privalka(BY)/Raigardas(LT) -> Druskienniki -> Wilno -> Troki -> Kowno -> Trójstyk PL-LT-BY -> Suwałki. Plus jeden dzień chodzony po Wilnie.

Przebiegi dzienne od 80 do 150 km. Jest względnie po płaskim więc nie powinno być problemu z tą drugą wartością.
O sobie: 53 lata, w miarę normalny, bardziej słuchający niż gadający. Wymagań co do współtowarzystwa - brak.
Jak się zdecydujesz to będzie nas dwóch na wycieczce :)

Offline Mężczyzna Markus

• Miasto: Łomża
  • Na forum od: 13.06.2018
« 13 Cze 2018, 15:53 »
Dosłownie przed chwilą znalazłem to forum.
Wyprawa bardzo interesująca, ale termin zdecydowanie mi nie podchodzi, gdyby przełom lipca/sierpnia to bym wyruszył bardzo chętnie.
Rower ma duszę. Jeśli go pokochasz da ci emocje, których nigdy nie zapomnisz.

Offline Kobieta Grazyna Lubln

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 11.05.2018
« 13 Cze 2018, 17:01 »
Witam,Ja będę w Maćkowej Rudzie  jutro 14 ,06  nie wiem do kiedy,chcę pojeździć rowerem po okolicy  ....mogę zrobić w sobotę przerwę na rower o której wyjazd ? i ile do przejechania w sobotę ,bo muszę wrócić na nocleg do Maćkowej Rudy ale chętnie cały dzień spędzę na rowerze
z jakiego miejsca wyjazd pozdrawiam Grażyna

Offline nie.dzielny

« 13 Cze 2018, 18:47 »
W Augustowie jestem w sobotę o 12:00. Stacja PKP. Do granicy (śluza Kurzyniec) jest ok. 60 km. Zapraszam :)

« 14 Cze 2018, 23:36 »
Witam postaram się być Tylko nie wiem czy z macokowej Bede jechać rowerem do Augustowa czy dojadę samochodem jutro spraedzę jak dojechać pozdrawiam

« 16 Cze 2018, 10:36 »
WITAM jadę będę przed 12 przy głównym wejściu w niebieskiej czapce do zobaczenia

« 16 Cze 2018, 12:26 »
Jestem ....i nikogo nie ma nieaktualna informacja?????

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum