Autor Wątek: Mało konkretów, dużo potrzeb.  (Przeczytany 1436 razy)

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
Odp: Mało konkretów, dużo potrzeb.
« 24 Cze 2018, 18:45 »
Druga opcja to czeska Szumawa na kilka dni, a później Morawy albo na odwrót. Tu również mam prośbę o polecane mapy tego regionu.

Szumawa to już są ciężkie tereny ... jazda z przyczepką nie będzie frajdą. Ponadto te tereny przyciągają Niemców więc kiepsko będzie z miejscem na campingach.

Ciężkie ze względu na nawierzchnie, nachylenia czy wszystko razem?
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
« 24 Cze 2018, 19:22 »
Ciężkie ze względu na nawierzchnie, nachylenia czy wszystko razem?

Nachylenia.

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 26 Cze 2018, 22:25 »
Suwalszczyzna i Podlasie - wszelkie info o miejsca, w których można dobrze zjeść, regionalnie i swojsko - mile widziane :) Oraz info gdzie warto uderzyć na spływ całodniowy kajakiem z dzieciakiem, mogą być nawet dwa, trzy miejsca - z chęcią skorzystam jeśli tam będę.

No i mapa Podlasia na rower jakaś sensowna. Mam Compass 1:75000 Suwalszczyzny i jest ok. Potrzebuję wschodniej ściany do Białowiezy i okolic Narwiańskiego PN.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna obserwathor

• Miasto: Rybnik
  • Na forum od: 19.02.2012
« 26 Cze 2018, 23:23 »
Używałem mapy Compassu "PUSZCZA BIAŁOWIESKA I OKOLICE" dostępna była też jako darmowa wersja w informacji turystycznej w Narewce, tam też możesz zapytać o spływ, co do jedzenia polecam Sioło Budy, może nie najtaniej, ale z klimatem, niestety może być tłumnie, o Carskiej na stacji Białowieża Towarowa wspomnę mimochodem, trochę inny klimat i drogo, ale warto podjechać zobaczyć otoczenie, regionalne potrawy jadłem też w Hajnówce w Starówce
post wysłany z  komórki -  na węgiel™

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 26 Cze 2018, 23:23 »
Bez przesady z tymi podjazdami na Szumawie, a jeśli chodzi o tłok - to juz na pewno nie dotyczy Szumawy. Ogólnie teren podoba mi się odkąd go otwarto dla turystów. Dla Czechów - teren jak nasze Bieszczady, wysiedlony z przyczyn militarnych, do tego wspaniałe, stare miasteczka.
Z kolei Morawy Południowe to już szczątkowe i krótkie podjazdy i również urzekająca okolica. Pamiętam też kemping Merkur - kino letnie, koncert Czechomora, kilka restauracji i sklepów itd, nawet w Hiszpanii nie spotyka sie takiej atmosfery totalnej letniej laby.
Mapa - oczywiście http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/. Można to też kupic jako książkę. Z Szumawy w pół dnia można też przeskoczyc do Passau, a tam zaczyna sie Donauradweg. Tu to już kompletnie płasko, ale w porównaniu z opisanymi wyżej okolicami - bardzo nudno:-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum