Witajcie, poszukujemy wraz z moją przyjaciółką Asią 1-2 osoby na wyjazd rowerowy do Norwegii (Lofoty)
• jesteśmy w wieku Ja (36), Asia (37), moje doświadczenie rowerowe, to: kilkudniowy rajd z sakwami, namiotem po Podlasiu, samotne zjechanie Polskiego Wybrzeża z sakwami, namiotem,
obie byłyśmy na wyjeździe trasa: Zielona Góra- Karpacz z sakwami i namiotem oraz zjeżdżałyśmy pobliskie tereny Karpacza, poza tym obie mamy za sobą kilkanaście wyjazdów kilkudniowych po Kaszubach z sakwami i namiotem, bo tak głównie lubimy obie podróżować. Asia z kolei w przeszłości brała udział w kilku rajdach, m.in. Jura Krakowsko-Częstochowska, Roztocze oraz Szwecja-Dania.
• planujemy przejechać archipelag Lofoty, eksplorując go możliwie jak najbardziej, opcjonalnie do wyboru jest wybrany fragment Norwegii, trasa wzdłuż fiordów, np. okolice Bergen.
• zależy nam na realizacji wyjazdu w terminie 19-30.08.2018
• planowany średni dystans dzienny to 30km
• całkowity planowany dystans wyprawy: w zależności od wybranej opcji wyjazdowej, ale sądzę, że w okolicach 200 km (pamiętajmy, że tam są spore przewyższenia, jedziemy z całym bagażem, więc podałam taki bezpieczny dystans, najwyżej zrobimy więcej
• rodzaje noclegów: na dziko/ kemping
• sposób wyżywienia: gotowanie we własnym zakresie
• przybliżony budżet wyprawy na jedną osobę: jeszcze nie mamy dokładnych danych, ale ok. 2500-3000zł
• priorytety/ sposób spędzania czasu: pochłanianie przestrzeni i widoków/poznawanie ludzi...jeśli takowych spotkamy
• podejście do deszczu: jak musimy to jedziemy
• preferowane drogi: lokalne, nawierzchnia dowolna
* poszukujemy osoby lub osób, które znają się na podstawowych naprawach oraz mają doświadczenie lub wiedzą jak złożyć i rozłożyć rower w przypadku transportu samolotowego
Czekamy na Ciebie!