Autor Wątek: Przygotowanie do pierwszej kilkudniowe wycieczki - porady  (Przeczytany 3874 razy)

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
W taką pogodę? Można prać koszulkę trzy razy dziennie.

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
No ba. Na przykład w weekend miałem pranie, od razu z rowerem i plecakiem.

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Byłem na wycieczce testowej #2. Kilka uwag które mi się nasunęło:

1. zwykłe buty biegowe Asics + zwykłe niezbyt szerokie pedały platformowe nie bardzo się sprawdzają. Trzeba by mieć szerokie, duże platformy. Albo pedały zatrzaskowe mtb.

2. Miałem sakwę "na ramę". Nie jest zbyt szeroka, przy jeździe na siedząco nie przeszkadza, ale wstając trzeba rozchylać kolana. Jest to wkurzające, na następny wyjazd wezmę taką do środka ramy, która mniej wystaje.
Miejsce na smartfona jest przydatne, korzystałem z tego raz lub dwa razy, wyznaczając wieczorem trasę do noclegu - nie musiałem wyklikiwać jej na garminie 60, co jest znacznie mniej wygodne, do tego lepiej widać. Ale nie jest to warte wkurzania przy wstawaniu, moim zdaniem.

3. Ta lemondka się nie sprawdziała:
- brak miejsca na lampkę
- niewygodna
W sumie kilka razy używałem, ale chyba nie warto. Może inny model.

4. Kask z daszkiem. Przy jeździe w dolnym chwycie albo na lemondce daszek zasłania drogę, tak że widzę 1-2 metry przed kołem, albo muszę bardzo zadzierać głowę, co jest bardzo niewygodne. Na przyszłość muszę mieć kask bez daszku. Chyba będę musiał się przekonać do tych fikuśnych czapeczek kolarskich z daszkiem, ich daszki można chyba odchylać.

5. Zatyczki do uszu by się przydały.

6. Podobnie okulary fotochromatyczne lub ze zmiennymi przeźroczystymi szkłami.

7. Za twarde przełożenia gdybym chciał jechać gdzieś w okolice Tatr albo inne górskie rejony. Niestety żeby było bardziej miękko trzeba by wymieniać co najmniej przerzutkę którąś...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum