Autor Wątek: NIEMEN czyli rzeczny zjazd przez Białoruś i Litwę [21.07-5.08.2018]  (Przeczytany 585 razy)

Offline PLIOM

• Miasto:
  • Na forum od: 15.11.2017
Planuję przejazd wzdłuż rzeki Niemen z dojazdem z Polski i powrotem do PL przez Kaliningrad:
Początek w Białymstoku, koniec w Malborku. Przejazd przez: PL-Białoruś-Litwę-Kaliningrad-PL
Jazda głównie krajoznawcza, trochę zwiedzania (Kruszyniany, Grodno, Kłajpeda).
Spanie w namiocie, czasem pensjonat/hostel/hotel.
Dzienna trasa: 40-140km, głównie po drogach asfaltowych, ale nie tylko.
Na wyjazd trzeba mieć ważny paszport i wyrobić 2 wizy.

Jeśli masz ochotę się przyłączyć - zapraszam :)

Nie jestem dystansowo-tempowym freakiem, rower traktuję raczej jako przyjemny sposób przemieszczania się, w tempie umiarkowanym. Jak zobaczę coś ciekawego - to się zatrzymuję i to oglądam. Z tych powodów trasa na ok. 100km jest raczej wydarzeniem całodniowym, a nie szybką przedpołudniową przebieżką. Natomiast jeśli chcesz się wybrać, ale pokonać trasę w innym stylu, nie mam problemu z tym, żeby nie jechać "za rączkę".
Mam już za sobą 2 przejazdy wzdłuż rzek o podobnej długości (z tym, że bez namiotu), mówię po rosyjsku, na Białorusi byłam raz, na Litwie kilkukrotnie - tyle z mojej strony.
Chętnie przyjmę towarzystwo ogarniające sprawy techniczne:
dętki, szprychy, łańcuch, łatki
bo ja wolę zbierać bratki...

Kasia

Offline Mężczyzna piotr m

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 22.11.2017
Wspaniały plan.
 Ze tez nie wpadłem tutaj wczesniej
...
właśnie rozpoczynam swoja włóczęgę na trasie Chełm - Częstochowa.we wtorek .  Zbyt rzadko bywam  na forum. Juz żałuję.  Powodzenia dla wszystkich uczestników wycieczki.

Piotr m.

Offline PLIOM

• Miasto:
  • Na forum od: 15.11.2017
To pewnie nie ostatnia rzeczna wyprawa jaką zaplanuję, także zaglądaj w przyszłości ;)

Kasia

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum