Autor Wątek: Sandały do podróży rowerem  (Przeczytany 23675 razy)

Offline Mężczyzna madkowal

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 14.05.2015
Odp: Sandały do podróży rowerem
« 5 Lip 2018, 14:44 »
https://bedrocksandals.com/

warte uwagi , tylko nie wiem czy do kupienia w eu ::)

Jeżdżę w podobnych, rodzimej produkcji.

http://monksandals.pl/

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
« 5 Lip 2018, 14:49 »
Jestem wielkim fanem sandałów Keen. Od kilku lat zabieram je na wyprawę jako jedyną parę obuwia i świetnie się sprawdzają.
A który model tak wychwalasz?
Keen Clearwater CNX oraz Keen Class 5.

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
« 5 Lip 2018, 14:53 »
Jestem wielkim fanem sandałów Keen. Od kilku lat zabieram je na wyprawę jako jedyną parę obuwia i świetnie się sprawdzają.
A który model tak wychwalasz?

Ja zostawiłam sobie tylko Keeny na 3 miesiące eksploracji Chin południowych i w ponad 30 stopniach, nie mówiąc o 40 st upalsch musiałam robić przystanki na wietrzenie stop niestety 😐. Ale to ja.
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 5 Lip 2018, 14:56 »
THX

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 5 Lip 2018, 15:52 »

A nie przeszkadza Ci jazda w długotrwałym deszczu i chłodzie?

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
« 5 Lip 2018, 15:56 »
A nie przeszkadza Ci jazda w długotrwałym deszczu i chłodzie?
W ostatnich latach jeździłem na Bałkany i po Rumunii i tam nie było chłodu  :icon_mrgreen: . Natomiast na deszczową pogodę zakładałem ochraniacze na buty, które wystarczały.
W odwodzie są jeszcze skarpetki, których noszenie w tych sandałach bardzo nie razi  :wink:

Na upał mam jeszcze świetny patent. Moczę sandały w wodzie (np. przy źródełkach albo w rzece) i w ten sposób jest klima w podróży. Dodaje to też obuwiu świeżości - tzn. nie ma żadnych przykrych zapachów.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 5 Lip 2018, 16:37 »
O którym modelu mowa?

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 5 Lip 2018, 19:39 »
W odwodzie są jeszcze skarpetki, których noszenie w tych sandałach bardzo nie razi  :wink:
To jest właśnie ciekawe jak silnie oddziałują na nas jakieś "uznane konwencje". Jakie są racjonalne przesłanki, że w sandałach nie nosi się skarpet oprócz tego, że "to jest wiocha"? Można wskazać szereg takich ograniczeń, które z pragmatyzmem nie mają wiele wspólnego a ograniczają święte prawo wyboru i wolności.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
« 5 Lip 2018, 19:40 »
O którym modelu mowa?

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 5 Lip 2018, 20:13 »
Hej, a to mnie ten problem Z brudem i zapachem zdziwił. I ten bieżnik w środku.. aż zdjęłam i się przyjrzałam, nie ma. Hmm. Terra Fi4?

Być może starsza wersja? Patrząc w internety wygląda jak Fi 2. Moje:

Np: https://www.amazon.com/Teva-Mens-Terra-Fi-2-Sandal/dp/B0017KLQAU

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 5 Lip 2018, 20:54 »
Zdecydowanie nie polecam sandałków podstawowych z decathlonu.... nie wiem vzy ich czasem już nie wycofali. Kupowałam stacjonarnie za ok. 60zł, przerobiłam dwie pary....widzę że jakieś są za 89zł Arpenaz100, bardzo podobne

https://allegro.pl/damskie-sandaly-turystyczne-sportowe-quechua-40-i7236945546.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_sport_i_turystyka&ev_adgr=Sport_turystyka&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=CjwKCAjwg_fZBRAoEiwAppvp-dhBNn6tPzXp7xCmaS4f4JNpDaAn3ssDzMX6EiKVPi4oelC5idQRxRoCaEkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CL7ly4vPiNwCFRQSGAodBuoA3A#thumb/1

Kogoś chyba cena poniosła XD

Generalnie smrody straszne (muchy siadały mi na palcach i to nie raz) i ślizgawka, stopy się pocą same na tej wyściółce. Zapach taki, ze na wyprawie musiałam kupować ocet... jutro idę kupić Katadyn.

Straciłam wiarę w buty nieśmierdzące, kupuję teraz takie buty, żeby mi się po prostu nie ślizgały... dezodorancik mini też kupiłam... teraz CCC ma szeroką gamę sandałków z naturalną wyściółką, zobaczymy co to będzie.

Offline PiKa

• Miasto:
« 6 Lip 2018, 08:43 »
jeszcze nie próbowałem, ale może ten sposób pomoże na smrodek:

https://youtu.be/6LrUgLweIeo
Zamówiłem więc niedługo sprawdzę

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 6 Lip 2018, 10:11 »
Moje sandały Teva Terra Fi 2. Sandały nie do zdarcia. Nie pamiętam, jak długo je mam. Na pewno dłużej, niż pięć lat. Raczej nie dłużej, niż dziesięć. Od spodu pojawiły się pęknięcia podeszwy, ale nie przeszkadza to jeszcze w użytkowaniu.

Do jazdy rowerem są super. Podeszwa jest sztywna. Są też wygodne.
Jedyne, co mi w nich przeszkadza, to to, że śmierdzą. Na rowerze problem ten nie jest tak odczuwalny, ale podczas chodzenia lub jazdy samochodem po kilku godzinach pod stopami mam ślizgawkę. I lepiej wówczas nie udawać się do kogoś w odwiedziny. Pomaga szczoteczka i mydło. Ale następnego dnia problem się powtarza.
Generalnie nie mam problemów z potliwością stóp w innych butach. Powodem jest chyba bezpośredni kontakt skóry z tworzywem sztucznym. Większości skarpetek z dodatkami włókien syntetycznych też nie toleruję. I to jest powód, dla którego na przyszłość szukałbym raczej sandałów z wyściółką ze skóry. Może nie da się w nich tak fajnie zamoczyć nóg w napotkanym jeziorze, ale ta smrodliwość jest mocno dokuczliwa.

Offline PiKa

• Miasto:
« 6 Lip 2018, 12:44 »
Widzę, że mamy identyczne wrażenia z użytkowania tej wersji. Ciekawe czy w Fi 4 to poprawili

Dopisek: sądzę, że wyściółka ze skóry tylko pogorszy problem...

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
« 6 Lip 2018, 18:55 »
Osmieke się zaryzykować stwierdzenie, że poprawili choć nie mam czasu grzebać w necie, by to udowodnić. ..
Moje Fi4 nie mają problemu ze smrodkiem, a i wnętrze podeszwy wygląda inaczej.
Tak jak wspomniałam w poście miałam koszmarny problem ze smrodem w Karromorach i Jack Wolfskin. Plus wyrywanie się pasków.
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum