Nie jesteś sam. Ja właśnie zmieniam swojego Etrexa 20, któremu guma na klawiszach padła, na Etrexa 30x.
Wiem, ale wozić specjalnie jednego powerbanka, aby z niego ładować nawigację? Wg. mnie bezsens. Paluszki są w każdym sklepie a powerbank wolę wykorzystać do ładowania telefonu w sytuacji awaryjnej. Lubię nowości jeśli faktycznie ułatwiają życie w tym akurat wypadku jest to kolejna rzecz uzależniająca mnie od prądu
Cytat: Borafu w 15 Lut 2024, 19:56Nie jesteś sam. Ja właśnie zmieniam swojego Etrexa 20, któremu guma na klawiszach padła, na Etrexa 30x.A czy eTrex daje radę z dłuższymi śladami? rzędu 500-600km. np. taki R10. Można spokojnie taki ślad w niego załadować czy lepiej podzielić na odcinki?
Cytat: Belfer w 15 Lut 2024, 19:50Wiem, ale wozić specjalnie jednego powerbanka, aby z niego ładować nawigację? Wg. mnie bezsens. Paluszki są w każdym sklepie a powerbank wolę wykorzystać do ładowania telefonu w sytuacji awaryjnej. Lubię nowości jeśli faktycznie ułatwiają życie w tym akurat wypadku jest to kolejna rzecz uzależniająca mnie od prądu Tylko na każdej trasie, żeby mieć sygnalizację skrętu musisz to ręcznie wstawiać w Base Camp I weźmy teraz długi ślad, gdzie takich sygnalizacji jest ponad setka, albo ślady wielodniowej wyprawy. Przecież to są już godziny roboty.A w Edge wgrywasz po prostu ślad i gotowe. Stare Etrexy to są urządzenia dla ludzi co chcą mieć po prostu kreskę śladu i po niej jechać, jak chcemy mieć jakieś zaawansowane funkcje to już nędza, procesor słaby, przeglądanie mapy kiepskie itd. A Etrex z paluszkami to waży podobnie jak Edge z powerbankiem.
Paluszki są w każdym sklepie
Martwi mnie, że według garmina nie da się skutecznie wymienić baterii w Edge Expolorer 2, ale to samo pisali o 1030, a ludzie rzeźbią, z różnym powodzeniem, ale szanse na powodzenie są.