Autor Wątek: Dookoła PGE Bełchatów  (Przeczytany 659 razy)

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
Dookoła PGE Bełchatów
« 16 Lip 2018, 22:54 »
Hej

Szukam chętnych na wyjazd dookoła kopalni:

1. start 21-07-2018 07:00
2. samoodpowiedzialność i samowystarczalność
3. wspólna praca zespołowa, przy totalnie odmiennym tempie jazdy przewiduję rozdzielenie się. Wspólna jazda nie jest obowiązkiem
4. planowany czas przejazdu 24-25h
5. trasa https://www.gpsies.com/map.do?fileId=sdlnksqsyspabtyw
6. na tą chwilę przejazd zależny od pogody, przy prognozach opadów nocnych nie jadę, źródło  https://www.windguru.cz/32462

jeśli byś jechał/jechała daj znać do czwartku 19-07-2018 do 22:00. Startuję z Lublina samochodem do Puław około 06:00, mam dodatkowe 2 miejsca osoborowerowe

;)
pozdrawiam

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
Odp: Dookoła PGE Bełchatów
« 16 Lip 2018, 22:58 »
Jakaś wielgachna ta kopalnia ...:)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 16 Lip 2018, 23:40 »
Fascynujące kręcenie kilometrów dla kilometrów. Życzę dobrej pogody i zrealizowania planów.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 17 Lip 2018, 00:02 »
Panie Login - trzecią trasę tej długości Waćpan wrzucasz, a efekty żadne. Mniej pisania, więcej jazdy ;).

A z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że szukanie na takich forach chętnych na tego typu trasy - to w 99% strata czasu. Na tej długości trasy to się jeździ ze sprawdzonymi i znanymi  sobie ludźmi. Masz w Lublinie bardzo sprawnie działające środowisko ultra, któe wiele fajnych wyjazdów robi - do nich uderzaj, z nimi w prywatnych rozmowach planuj trasy, do ich projektów się przyłączaj. Takie trasy są z reguły efektami kompromisów celów jadących osób, więc radziłbym dużą elastyczność, bo jak widzisz stawianie gotowego, ściśle określonego przez Ciebie sposobu jazdy, czasu przejazdu i mało atrakcyjnej trasy (jak tutaj) lub fatalnie dobranego terminu (jak w przypadku Podróżnika) - nie zachęci ludzi i szanse na towarzystwo bardzo nikłe.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 17 Lip 2018, 02:44 »
Hałdę (górę) Kamieńsk sobie odpuszczasz? Toż to największa atrakcja okolicy.
W Kleszczowie jedź na basen. Zobaczysz do jakiej szkoły mogą chodzić dzieci.
W Żłobnicy i Kleszczowie są dwa punkty widokowe na kopalnię. Południowa część wielkiej dziury. Jedyne miejsce gdzie legalnie można rzucić okiem na wyrobisko.
« Ostatnia zmiana: 17 Lip 2018, 02:53 hansglopke »
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 17 Lip 2018, 07:54 »
Z tym basenem to nie wiem, ale co do reszty to hans ma rację. Podjechać tak blisko i nie zajrzeć do dziury?

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 17 Lip 2018, 08:54 »
co do reszty to hans ma rację. Podjechać tak blisko i nie zajrzeć do dziury?
Właśnie o tym pisałem.
 Dorzucę jeszcze pozycje obronne Armii Łódź w Lubiec i Faustynów z tradytorami oraz Góry Borowe, czyli Piotrkowskie Termopile z pomnikiem żołnierzy 2DPLeg. Polecam też przejechać pomiędzy odkrywkami Szczerców a Bełchatów. Taśmociągi podające nad drogą węgiel oraz całe otoczenie to robiący wrażenie krajobraz industrialny. Ciekawe jest muzeum przyrodnicze w Kopalni Bełchatów, bardzo nowoczesne. Na jedzonko Grobla, świetna świeża rybka ze stawów obok a w pobliżu pałac w Klukach, niestety bez zwiedzania bo własność prywatna.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 17 Lip 2018, 10:23 »
Na 20 km będziesz przejeżdżał 10 km od mojego podwórka ;) Tereny (na wschód od A1) są mi mocno znane i lubiane. Bardzo lubię drogę Radomsko - Końskie - Ruski Bród. Niestety na ten termin mam inne plany... W Kozienicach na ul. Głowaczowskiej jest zakaz jazdy rowerem i alternatywna ścieżka z kostki, ale to tylko jakiś 1 km.
Jako lokals proponuję objechać Kozienice od lewej. Powiedzmy na rondzie w Gniewoszowie kierunek Chechły-Czarnolas-Garbatka Letnisko-DK79-rondo w Aleksandrówce Kozienicach- Stanisławice- Stanisławów- Brzóza i dalej po śladzie. Kilometraż pewnie podobny drogi dużo lepsze, tereny ładniejsze i omijasz ścieżkę w Kozienicach. No i wtedy przejeżdżasz 50 metrów od mojego podwórka. Hehehe
No i droga przed Janowcem powiedzmy 490 - 505 km u Ciebie ma bardzo fatalną nawierzchnię.
Albo inaczej, jeśli chcesz koniecznie rąbnąć 500 w towarzystwie to zapraszam do mnie (30 km od Puław) samochód zostawiasz na podwórku. Jedziemy trasę
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=jyboyhpcnpnmjfgq
510 km z wplecionym nowym kawałkiem BBT jakieś 230 km od Pk Łowicz do Pk Opatów.

« Ostatnia zmiana: 17 Lip 2018, 11:28 Raphael »

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
« 17 Lip 2018, 11:34 »
dogadani ;D proszę o adres, datę i godzinę startu na PW

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat