Autor Wątek: Bałkany kurier  (Przeczytany 1804 razy)

Offline kubala45

• Miasto:
  • Na forum od: 29.07.2016
Bałkany kurier
« 23 Lip 2018, 18:55 »
Witam, planujemy z kolegą wypad na Bałkany w sierpniu. Jedną z opcji powrotu jest wysyłka rowerów z Czarnogóry do Polski kurierem i powrót stopem. Czy ma ktoś jakieś doświadczenie z wysyłką rowerów kurierem lub innym przewoźnikiem? Będziemy wdzięczni za pomoc.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Bałkany kurier
« 25 Lip 2018, 20:53 »
Wracałem już dwukrotnie z Bałkanów (raz z Czarnogóry, raz z Chorwacji) autostopem z rowerami. W 3 dni z Czarnogóry, w 2 z Chorwacji. Pomyśl o tej opcji ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline kubala45

• Miasto:
« 26 Lip 2018, 11:44 »
No to byłaby najlepsza opcja. Wracałeś sam czy w jakiejś grupie, jakim samochodami Cię podwozili, ciężarowymi?

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 26 Lip 2018, 13:55 »
W dwie osoby. Jak ktoś chciał, to i do kombi się mieściliśmy (miałem 4 sakwy + extrawheel, dziewczyna 2 sakwy). Poza tym jakieś większe auta, a w Austrii to już pełno tirów z Polski jeździ, to się można podzielić i załapać na bezpośrednią podwózkę.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline kubala45

• Miasto:
« 27 Lip 2018, 20:35 »
Całkiem ciekawa opcja w takim razie, dzięki za odpowiedz :D

Offline Mężczyzna D_DIESEL

• Miasto: Wrocław/Rybnik
  • Na forum od: 17.03.2013
« 11 Sie 2018, 12:27 »
Jeśli Cię urządza trasa do lub z Chorwacji, to raz w tygodniu jeździ autokar firmy Globtourist http://www.globtourist.com . Zabiera dwa spakowane rowery, kosztuje 575 zł w dwie strony.
Jechałem, jestem zadowolony, polecam.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum