Autor Wątek: Reklamacja wpinanych spodenek Endury  (Przeczytany 2849 razy)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
a wysłałeś na gwarancję, czy z tytułu niezgodności towaru z umową? (rękojmia). W tym pierwszym wypadku, w praktyce żaden limit czasowy nie istnieje.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
Właśnie zastanawiałem się czy rękojmia czy gwarancja a koniec końców wysłałem wypełniony formularz ze strony CR - czyli pewnie gwarancja.
Musi być chyba jakiś limit czasowy?

Edit: Czy mogę jeszcze reklamować z tytułu rękojmi?

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
Uznali moją reklamację. Nie wiem ile jeszcze bym czekał, gdybym się nie odezwał, ale ważne że pozytywnie się skończyło.

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
W reklamacji (formularz przygotowany przez CR) określiłem swoje żądanie, a to już podobno kwalifikuje się jako gwarancja z tytułu rękojmi. Są prawnie określone ramy czasowe na odpowiedź co do zasadności reklamacji. U mnie ten czas dawno minął i stąd pozytywne rozpatrzenie.

Edit: 4 litery przyzwyczaiły się do jazdy bez pampersa ;)

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Rozp... Ci się kolejne za niecałe 2 miesiące. Te, które dostałem z reklamacji, są jeszcze gorsze od tych, które zareklamowałem :-)

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
Dogadałem się tak, że zwrócą mi pieniądze, bo nie chciałem tych lipnych wpinanych. Zamówiłem już nowe z innego sklepu, ale z wkładką serii 500 :) Wspominałeś MCsubi że jesteś z nich bardziej zadowolony.

Offline Mężczyzna MCsubi

Tych 500 jeszcze nie podarłem, więc co najmniej 5x trwalsze.

Offline Mężczyzna MCsubi

W dodatku pchają ten chłam już parę lat. Chińczyk musiał uszyć z 10 wagonów :-) Wcześniej były prawie identyczne, ale gumka nie demolowała ud i jednak sezon wytrzymywały.

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
Przyszły do mnie nowe spodenki z serii 500. Jeszcze nie testowałem tylko przymierzyłem, ale na pierwszy rzut oka widać wyższą jakość. Mają grubszą wkładkę, są przyjemniejsze w dotyku i nie mają pasków silikonowych, co jest dużym plusem. Nie będzie odparzeń. Mam tylko nadzieję, że nie poprują się po kilkunastu jazdach.
Wkładkę Endury serii 200 zdecydowanie wszystkim odradzam.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Witam
Może ktoś mi ten system clickfast wytłumaczy.

Na stronie Endury jest informacja, że są wkładki serii 700 o zmiennej szerokości. Jak rozumiem w spodniach jest mocowanie w które się wkładki zgodnie z wyborem przymocowuje. Ale samych wkładek nie można kupić ? Przynajmniej w ofercie na stronie samych wkładek nie widzę.

Offline Mężczyzna mimi

• Miasto: HAJNÓWKA
  • Na forum od: 08.09.2013
Clickfast to system mocowania wewnętrznych spodenek do luźnych spodni/szortów, oferta tutaj https://www.endurasport.com/products/browse/?SetFilter=1&FilterStr=DEMOGRAPHIC_3-NAV_CAT_9
Natomiast wkładki serii 700 są na stałe wszyte do wyższych modeli spodni i nie ma możliwości ich zmiany.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Dzięki.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum