Autor Wątek: Jeziora i torfowiska od Suwalszczyzny po Tallin  (Przeczytany 10928 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Ultramaratony są dla miękkich buł bez umiejętności organizacyjnych - ani sami trasy nie wyznaczą i boją się wyjechać na dłużej niż dwa dni z domu. Do tego kompletny brak samodzielności. Bez punktów żywieniowych nie przeżyją, nawet namiotu nie potrafią rozstawić, tylko śpią po rowach.

Co nie?
Wiadomo nie od dziś, że prawdziwi twardziele to tylko ci co na 20km jadą z 5 sakwami, bo nie znasz dnia ani godziny  :lol:

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
I tu powinien zadziałać moderator ... ;)

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017

Z jakichś 6 tys. fotek udało mi się osiągnąć konsensus rzędu 415. Dalsze cięcie oznaczałoby wyrzucanie kolejnych miejsc przyrodniczych, kastrowanie wież widokowych itp. a tego nie chcę robić. I tak już poleciało kilka sucharów i innych mniejszych jeziorek.

A czy mógłbyś wybrać np 50 reprezentatywnych zdjęć i z tego zrobić osobną galerię? Bo ja rozumiem, że każda z 10, czy ile ich tam jest, wież widokowych jest trochę inna niż pozostałe, ale wystarczy jedna/dwie do zobrazowania o co chodzi. Taka zajawka. Streszczenie. Crème de la crème.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Aj te niespełnione marzenia krótkodystansowców
Wystartujcie kiedyś w ultra, a nie ironizujecie tu jak skwaśniałe babcie
W punkt. No prawie. W sumie wcale nie w punkt. Po lekturze Twojej relacji z MPP czy kilku relacji z BB, pozostanę przy ironizowaniu i kibicowaniu kilku osobom, które lubię. Chyba, że ultrasi nie potrzebują kibiców, wtedy cofam to o kibicowaniu.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
W punkt. No prawie. W sumie wcale nie w punkt. Po lekturze Twojej relacji z MPP czy kilku relacji z BB, pozostanę przy ironizowaniu i kibicowaniu kilku osobom, które lubię. Chyba, że ultrasi nie potrzebują kibiców, wtedy cofam to o kibicowaniu.

Ale po co się tym dzielisz przy okazji tego wątku? Czy ja w relacji z MPP wstawiam jakieś ironiczne komentarze o krótszych trasach i ich autorach? Bo tak to wygląda jakbyście mieli pewne kompleksy na tle długości tras, albo by Was bolało, że inni robią długie trasy  ;)

Nie ma zupełnie sensu wprowadzanie jakichś sztucznych antagonizmów, Michał zrobił bardzo fajną wyprawę i z chęcią o niej poczytam i obejrzę zdjęcia, choć sam jeżdżę w innym stylu. Ale to że jeżdżę inaczej nie znaczy że deprecjonuję krótsze trasy, liczy się dobra zabawa, a tej każdy ma swoją wersję - jeden potrzebuje kilometrów i wycisku, inny plenerów foto, inny dobrej, lokalnej kuchni itd. A Michał nawet z pozoru mało ciekawych krajów wyciśnie prawdziwe perełki, dlatego zawsze z chęcią jego relacje przeglądam.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
@wilk.
1. Nigdzie nie sugerowałem ironicznej zawartości Twojej relacji.
2. Nie o zazdrość o dystanse chodzi, a o zmianę zainteresowań na forum, o czym mowa jakoś tak od 12 postu w tym wątku. Popatrz na pierwsze strony w działach "Na sportowo" i w tym, różnice widać, co nie? Ja podjazda rozumiem, bo jakoś tak się mniej chce robić albumy i pisać czegokolwiek, jeśli po roku galeria ma 89 wyświetleń, statystyki ratuje mi trochę panorama ze zlotu, która ma blisko 250 wyświetleń...

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Dostrzegasz tylko walkę z długim dystansem, a nie dostrzegasz plusów dodatnich: dostajesz zaplanowaną trasę, gotowy ślad, po którym jedziesz, zapewnione jedzenie, pamiątki, towarzystwo, a przy tym wszystkim nie zarywasz dwóch tygodni urlopu, żeby przejechać tysiąc kilometrów, bo robisz to w ciągu jednego weekendu.

Zmyślne (sorka, umkło), w tym: "pamiątki" (dewocjonalia).
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Być może na starość na emeryturze jak będę miał dużo czasu ... Tak na poważnie to myślałem kiedyś o tym, ale w obecnych czasach wolę zrobić galerię mającą więcej zdjęć, ale do której będę chętnie wracał wspomnieniami. Dlatego jest tych fotek tyle, żeby zachować ciąg logiczny i mieć potem własną przyjemność z oglądania po jakimś czasie. Galeria mini byłaby może lekkostrawna dla widza, ale zupełnie nie przydatna dla mnie :)

Dobrze jest jak jest. Robisz dobre zdjęcia i nawet w dużych ilościach jest to wszystko jak najbardziej strawne, a i potrzebę robienia ich częściowo dla siebie doskonale rozumiem.

Offline PiKa

• Miasto:
Dla jednych jest, dla innych nie jest.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Dla jednych jest, dla innych nie jest.

Przymusu oglądania nie ma  ;)

Offline PiKa

• Miasto:
A ktoś twierdzi, że jest?

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Na wieżę, dostrzegalnię nie wchodzę, co tam może widać, nie dociekam - wierzącym jestem, wierzę, jest dokładnie tak, jak - gdybym nań wlazłwszy - z tej wokół łypał.

Miast włazić, na dole se cichutkie memento mori mruczę.

Wierzyć > wi/e/dzieć.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Zdjęcia można oglądać nie na pełnym ekranie, wtedy wszystkie można pobieżnie przelecieć bardzo szybko.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Podoba mi się!
No i wreszcie dałeś trasę.

Online Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
wyglada na to ze , jadąc po niektórych kładkach
można wywinąć ciekawą figurę  ;D

lubię twoje oko do zdjęć  :P