Autor Wątek: Izrael noclegi i pociagi vel autobusy  (Przeczytany 913 razy)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Izrael noclegi i pociagi vel autobusy
« 30 Lip 2018, 21:35 »
Hej, czy ktoś mógłby podrzucić mi garść praktycznych wskazówek dotyczących noclegów w Izraelu? Bardzo będe wdzięczna. Czytam różne relacje, ale nie mogę jakoś znależć spójnej informacji. Jestesmy zainteresowani noclegami na dziko, campingami płatnymi, hostelami. Hotele znajdziemy sobie sami, za ten fragment z góry dziękuję.

Czy ktoś korzystał ponadto z pociągów lub autobusów i orientuje się jak wygląda przewóz rowerow? Część trasy będziemy musieli przyspieszyć w ten sposób.

Wszelkie info dotyczące Izraela będzie bardzo mile widziane, z góry dziękuję :)

Lądujemy w najbliższy poniedziałek w Tel Avivie i mamy do dyspozycji 12 dni. Trzymajcie kciuki!, bo to pierwszy większy rowerowy wyjazd od czasu wypadku Arka - i straszno i smieszno...
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Na dziko problemu nie ma w zasadzie żadnego. Innych form spania (poza Jerozolimą) nie testowałem, pewnie dlatego że przestrzeni jest dużo. No i miliongwiazdkowy hotel gdzieś na pustyni zaliczcie koniecznie.

Aha, jeszce jedno, skoro to początek sierpnia. Nie usmażcie się 🙂

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Laxigen, to wspaniała wiadomość! Temperatury będą straszne, wiem... Plan jest aby pedałować przed świtem, już mnie porywa ten pomysł :/
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
hindiana - jak wrócisz to opisz doświadczenia. Nieśmiało sobie myślę o Jordania-Izrael na wiosnę lub jesień przyszłego roku.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna kubekukpl

• Miasto: uk
  • Na forum od: 12.02.2019
Odp: Izrael rowerem
« 12 Lut 2019, 11:06 »
czesc to moj pierwszy post,
 wybieram sie do izraela w pazdzierniku poszukuje jakie kolwiek info np jakimi drogami najlepiej jechac ktorych omijac, czy duzy ruch jest na drodze, gdzie robic zakupy, gdzie ladowac telefon po trasie (zakladam spanie w namiocie), granica z jordania gdzie najlepiej przekroczyc itd, moze ktos byl i sie podzieli doswiadczeniem, czy karton na rower na lotnisku bedzie dostepny czy trzeba sobie zorganizowac w drodze powrotnej?jakies moze sprawdzone noclegi w betlejem. Kompletnie nic nie znalazlem w internecie przypuszczam ze to nie popularny temat. jest jedna strona beduks ale nie ma informacji tylko relacja z trasy

piechucki

• Gość
Jeśli korzystasz z FB, to znajdź dziewczynę "Nakręcona kręceniem" (kiedyś pisała i tutaj), właśnie kręci po Izraelu i trochę szczegółów w jej wpisach było. Sporo informacji, ale o pieszym wędrowaniu, znajdziesz na blogu Łukasza Supergana (chyba też urzęduje na FB).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum