- Coś o sobie Kobieta 35 lat z Wrocławia.
Najdłuższa wyprawa -Szlak Odry Świnoujście -Wrocław 760 km w 9 dni . Z sakwami po raczej polnych drogach.
- Planowana trasa wyprawy Interesują mnie ciepłe i bezpieczne rejony Ameryki Południowej lub Środkowej. Nie mam wiekszych preferencji gdyż jeszcze w Ameryce południowej nie byłam.
-Start koniec sierpnia początek września. Możliwie blisko równika żeby było już ciepło. Potem kierować się na południe . Powrót koniec października. Dokładne terminy w zależności od biletów lotniczych.
- Średni dystans dzienny 60-70 km. System 2 dni na rowerze jeden bez.(do ustalenia)
- Całkowity dystans – nie mam pojecia. Zależy to od warunków atmosferycznych, chęci I warunków drogowych. Podejście raczej luźne.
- Rodzaje noclegów. Namiot jeśli warunki są sprzyjające. Warmshowers.org – noclegi u lokalsów Jeśli nie to w miarę tani nocleg pod dachem. Bez gwiazdek.
- Wyżywienie – w zalezności od cen . Obiady w restauracjach reszta we wlasnym zakresie. jakby bylo bardzo drogo to mozna gotowac samemu.
- Chciałabym się zmieścić w budżecie 1000$ amerykanskich na miesiąc (razem z biletami lotniczymi -1 na miesiąc). Czy to jest realne to nie wiem.
- Priorytety – natura i poznawanie ludzi. Zwykle wole mniej turystyczne miejsca , ale chętnie też zobacze rainbow mountains w Peru.
- Podejście do deszczu. Jak prognoza przewiduje cały dzień ulewę to szukamy alternatywnych rozrywek.
- Preferowane drogi – puste i bezpieczne. Osobiście jeżdżę na rowerze dla relaksu. Nie uzywam na wakacjach roweru jako środka transportu. Dlatego wolę lokalne drogi z małym ruchem nawet jesli nawierzchnia na nich jest gorsza.
Mam czas i chęci żeby zobaczyć Amerykę Południowa. Czas akurat w porze ich zimy i wiosny więc niestandardowo. W końcu tam nie może być aż tak zimno
. Szukam ekipy do aktywnego zwiedzania. Przewiduję również czas na relax. Sama mam 35 lat i lubię chodzić po górach, jeździć na rowerze a w czasie podróży zatrzymać się zagubić i poczuć klimat miejsca. Jeśli jesteś zainteresowana/y to daj znać. Wyślę więcej szczegółów.