Jak dla mnie albo źle wyregulowana przerzutka, albo skrzywiony hak.Trza by spojrzeć od tyłu.
Nie używałem przerzutek ze sprzęgłem, ale czy kółko prowadzące nie jest za daleko od zębatek?
Pozostaje najbardziej prawdopodobna:3. to cud.
Niekompatybilność manetki lub jej wada? W efekcie niewłaściwy skok wózka?To rzeczywiście wygląda jakby wózek przerzutki nie był dokładnie pod właściwą zębatką, ale przydałby się widok od tyłu. W pierwszym poście jest informacja, że na najmniejszej zębatce jest OK, czyli musi się coś dziać w momencie zmiany przełożenia. Łańcuch i kółka można chyba wykluczyć. Może pancerze są hamulcowe zamiast przerzutkowych (przy długich odcinkach można zauważyć różnicę), ale to chyba ostatnia możliwość. Zaraz po cudzie.ed.A co się dzieje jak wyregulujesz wózek na jakąś środkową zębatkę kasety?
Czy da się tak wyregulować przerzutkę, żeby na tym przełożeniu z filmu nie skakał łańcuch (na innych może sobie skakać)?
Podaj jeszcze raz dokładnie osprzęt,ale firma i model bo M6000 to jest grupa 10-biegowa,a Ty wspominasz coś o 9-cio biegowym łańcuchu.Na początku filmu widać jak łańcuch jest podnoszony do góry przez kółko przerzutki czyli coś nie bangla ze sobą.Łańcuchy niektórych firm w napedach 10-kowych są kierunkowe więc jeśli jest to dycha to sprawdź czy nie jest czasem łańcuch na odwrót założony.
Ta część pomiędzy hakiem a wózkiem powinna się ruszać