Co do problemu, którego dotyczy film, to ja bym podjechał do jakiegoś serwisu, żeby na miejscu zobaczyli
I to jest, proszę Państwa, najlepsza rada w tym wątku
Witam forumowiczów,Od momentu złożenia nowego napędu 1x10 mam problem z kulturą jego pracy...
A ja jeszcze tak głupio zapytam... Czy nie powinieneś włączyć sprzęgła?
A mógłbyś wrzucić 2 zdjęcia. Jedno na którym widać jak wygląda przerzutka z łańcuchem na 1 koronce i drugie na 10.
Wczoraj wybrałem się na przejażdżkę 160km, i o dziwo tym razem napęd nie irytował Odwiedziłem po drodze przypadkowo spotkany gigantyczny bike atelier, gdzie serwisant zerknął na napęd i stwierdził, że w sumie "Chodzi normalnie" - ale też kasy nie wziął za obdukcję, więc niech mu będzie.Cytat: blondas w 4 Sie 2018, 15:50A mógłbyś wrzucić 2 zdjęcia. Jedno na którym widać jak wygląda przerzutka z łańcuchem na 1 koronce i drugie na 10. Prosię bardzo - łańcuch i wózek są za krótkie by ogarnąć najwyższe zębatki (stąd wybrałem kasetę, dzięki której nie spadnie mi nic na szprychy - po regulacji mam8 biegów działających sprawnie, przy czym korzystam z 3-4.
Niby dlaczego łańcuch jest za krótki? Przecież widać,że ogarnie całą kasetę. Dlaczwgo Ci serwisant nie wyregulował tego na wszystkie koronki? To wszystko jest takie głupie,że aż chętnie bym to zobaczył. Nie wybierasz się na D. Śląsk?
Na zdjęciach wygląda normalnie. Ktoś jednak pewnej regulacji dokonał, bo widać różnicę pomiędzy pozycją na filmie i zdjęciu. Najważniejsze, że działa.Co do długości wózka to średni obsługuje spokojnie nawet 2 blaty z przodu więc to tylko kwestia długości łańcucha. Po zdjęciach widać, że powinien dać radę całej kasecie. Zrób z tym porządek, dobrze ustawiona przerzutka nie pozwoli spaść łańcuchowi z kasety.