Nie wiem jaki masz model, ale wersja Elite (na Shimano 105, obręczach 25 mm z 32 szprychami i oponami Specialized Adventure Gear Sawtooth - 40mm) waży 11.71 kg w rozmiarze L. Rozmiar XL dla wersji Expert (napęd 1 rz.) to 10.9 kg
Cytat: skrzysie.k w 24 Sie 2018, 15:23Nie wiem jaki masz model, ale wersja Elite (na Shimano 105, obręczach 25 mm z 32 szprychami i oponami Specialized Adventure Gear Sawtooth - 40mm) waży 11.71 kg w rozmiarze L. Rozmiar XL dla wersji Expert (napęd 1 rz.) to 10.9 kgNajwiększy ekspert od Awoli na forum, a nie odróżnia modeli pokrewnej Sequoi . Wstydź się . Przecież na pierwszy rzut oka widać, że to po prostu Sequoia - podstawowy model na Sorze (nie Elite, ani Expert).
Czy rury Sequoi różnią się między wersjami (materiał, krotność cieniowania)?
Cytat: MCsubi w 24 Sie 2018, 18:11Czy rury Sequoi różnią się między wersjami (materiał, krotność cieniowania)?Nie sądzę. Różnica wagi kompletnych rowerów wynika pewnie z zastosowania równych klas osprzętu, kół itp.
Moja Sequoia w rozmiarze 58 fabrycznie ważyła delikatnie ponad 14kg. Spory z niej klocek.