Autor Wątek: 12/08 - 19/08 szukam kompana/-ki - północ Polski :)  (Przeczytany 935 razy)

Offline Kobieta claudiya

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 08.07.2018
Cześć!

W terminie 12-19 sierpnia wybieram się na tygodniową mini-wyprawę rowerową na północ Polski :) Czemu akurat tam? W zeszłym roku jechałam Green Velo a swoją podróż zakończyłam w Olsztynie. Tym razem w Olsztynie chciałabym ją rozpocząć, przejechać przez Warmię nad Zalew Wiślany, dalej przez Żuławy Wiślane w kierunku Kaszub, po których chciałabym trochę pojeździć. Omijam duże miasta, planuję jazdę wioskami, drogami o małym ruchu, nastawiam się na naturę oraz ludzi których poznaję po drodze :)
- Dojazd i powrót pociągiem/autokarem.
- Plan trasy dopiero się tworzy, jestem też otwarta na propozycje / modyfikacje :)
- Dzienny dystans 60 - 100 km w zależności od pory pobudki i pogody :)
- Jedzenie przygotowywane we własnym zakresie, od czasu do czasu jakaś knajpa.
- Spanie głównie w namiocie, najchętniej na polach namiotowych z dostępem do prysznica, ewentualnie w kwaterach prywatnych / agroturystykach. Może być i na dziko jeśli żadna z opcji nie wypali. Generalnie jestem otwarta na przygodę :)

Pochodzę z małej wsi na Śląsku, mieszkam obecnie w Katowicach, mam 29 lat, uwielbiam naturę, przestrzeń, biwakowanie, góry, wiejskie klimaty, zimne piwko;) no i rower, ale to chyba oczywiste :)

Napisz, poznajmy się i jedźmy razem! :)
« Ostatnia zmiana: 7 Sie 2018, 00:03 claudiya »

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
A po Mazurach to się jeździ Fatbike'm? Bo w sumie nie byłem nigdy, ale kojarzy mi się z wilgocią i komarami...

Pewnie patent z dętką od traktora też bywa w użyciu :P

Offline Kobieta claudiya

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 08.07.2018
To zależy jakie drogi wybierzesz :)

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Ale na razie i tak się chyba nie piszę, gdyż moje torby na rower wciąż w produkcji...  :-\

Offline Mężczyzna D_DIESEL

• Miasto: Wrocław/Rybnik
  • Na forum od: 17.03.2013
... uwielbiam naturę, przestrzeń, biwakowanie, góry, wiejskie klimaty, zimne piwko;)

Potwierdzam! Uwielbia piwko, szczególnie te pite pod sklepem  ;D
Moje weekendowe plany zbiegły się mniej więcej z końcówką wyjazdu Klaudii, więc miałem możliwość "przetestowania" nowej sakwiarki na naszym forum. Konkretna, zdecydowana, wie czego chce i dobrze sama sobie radzi. Boi się pająków, ale szczerze polecam!  ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum