Autor Wątek: Roztocze - Świętokrzyskie  (Przeczytany 958 razy)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Roztocze - Świętokrzyskie
« 9 Sie 2018, 22:44 »
Prawdopodobnie na przełomie września/października będę mógł wyskoczyć na kilka dni (4 myślę) na rowerek. Wystartuję w sobotę z Zamościa, gdzie nie byłem od czasu kiedy Ziemia młoda jeszcze była.
Plan jest taki, że z Zamościa przebiję się na S przez Krasnobród na Susiec i odwiedzę szypoty na Tanwi.
Tutaj wskoczę na czerwony Centralny Szlak Rowerowy Roztocza i zamierzam ciągnąć nim w kierunku na Kraśnik, z celem w Sandomierzu.
I tu kilka pytań.
1. W Zwierzyńcu, po odwiedzeniu Szczebrzeszyna z jego wąwozami lessowymi, mogę zdecydować się na Green Velo i poprzez Puszczę Solską nacierać na Sandomierz. Wydaje się jednak, że czerwony roztoczański powinien być ciekawszy krajobrazowo od leśnego mocno GV na tym odcinku. Zna ktoś te szlaki i może porównać?
2. Skoki w bok to naturalna część wyprawy. Jeden z takich numerków zamierzam wykręcić na Frampol dla jego układu przestrzennego. Czy możecie coś polecić w otoczeniu "czerwonego" (roboczo zakładam, że jednak nim będę kręcił)
3. Czy warto dobijać do Kraśnika (jakoś opisy jego atrakcji mnie nie przekonują), czy też darować sobie i np. w Szostance odbić na Zaklików i dalej rozwijać natarcie na Sandomierz?
4. Baza noclegowa. Zastanawiam się czy targać namiot i wszystkie manele, czy też oprzeć się na jakiś kwaterkach. Możecie coś polecić na tej trasie?

Za Sandomierzem muszę się przerzucić przez Świętokrzyskie na jaką linię kolejową na Łódź bo z Sandomierza UWAGA! hicior PKP Sandomierz - Łódź czas przejazdu PKP 11h26min (inna sprawa, ze z zaboru rosyjskiego do domeny Franciszka Józefa, do dzisiaj porządnych linii kolejowych nie wybudowano).

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Odp: Roztocze - Świętokrzyskie
« 19 Sie 2018, 21:40 »
Może ktoś polecić sensowny nocleg w Sandomierzu?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 19 Sie 2018, 22:11 »
W Sandomierzu to teraz pewnie się rezerwuje noclegi na jesień 2035.

Rok temu w samym mieście nie znalazłem ale korzystałem z Willi Dzika Róża (znajdziesz w sieci). Pieszo do centrum bez problemu. Nie jest to miejsce za 30PLN, ale zaliczyło.

« 20 Sie 2018, 10:18 »
W Sandomierzu to teraz pewnie się rezerwuje noclegi na jesień 2035.

Rok temu w samym mieście nie znalazłem ale korzystałem z Willi Dzika Róża (znajdziesz w sieci). Pieszo do centrum bez problemu. Nie jest to miejsce za 30PLN, ale zaliczyło.
Dzięki za info. Ja tam będę 30 września, więc mam nadzieję, że aż takiej tragedii nie będzie

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 20 Sie 2018, 11:32 »
Jakby co to w Sandomierzu jest most, więc deszcz Ci niegroźnym będzie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: