Autor Wątek: Rower elektryczny dla osoby ważącej około 130 kg  (Przeczytany 3693 razy)

Offline Mężczyzna MC_NEO

• Miasto: Częstochowa / Freising
  • Na forum od: 15.08.2018
Witam,

Potrzebuje kupić rower elektryczny (dojazd do pracy. na zakupy i czasem jakiś wypad rekraacyjny do lasu, oczywiście po utwardzonej, ewentualnie szutrowej drodze leśnej).
Problemem jednak jest moja waga wachajaca się od 130 do 135 kg!!!
Bardzo proszę o pomoc w wyborze jednego z poniższych pięciu modeli.

Bardzo chętnie kupiłbym:

Numer 1 - https://www.rowery-elektryczne.pl/rowery-elektryczne/speedbike/rower-elektryczny-speedm

(po pierwsze, że polski producent, a po drugie, że posiada możliwość łatwego odblokowania z poziomu sterownika do max. prędkości 48 km/h!!!, jednak producent podaje max. obciążenie tylko 125 kg !!!).

Inne opcje to:

Numer 2 - https://www.fahrrad24.com/xxl-fahrraeder/3498/hercules-e-imperial-180-s9-xxl-pedelec-2018-herren?gclid=EAIaIQobChMIo-Tv9rfu3AIVSrDtCh2SYAc6EAQYAiABEgIjzPD_BwE

(chyba rekordzista jeżeli chodzi o dopuszczalne obciążenie, bo aż 180 kg !!!, choć akurat na stronie producenta nie ma jednoznacznej informacji poza cyfrą 180 w nazwie modelu).

https://www.hercules-bikes.de/de/de/index/bike-detail.html?sku=28542050_HERCULES

Numer 3 - https://www.prophete.de/de/shop/e-bikes/prophete-e-bike-alu-trekking-28-entdecker-e8-8-52448-0111

(ewentualnie jeszcze ten)

Numer 4 - https://www.winora.com/de/DE/ebikes/383/2018-yakun-tour/?colorId=131&frame=3

(posiada amortyzator siodełka, szersza kierownica 720 mm, według mnie praktyczniejszy bagażnik, ale rower cięższy o 0,70 kg)

Numer 5 - https://www.winora.com/de/DE/ebikes/452/2018-yakun-urban/?colorId=204&frame=3

(brak amortyzatora siodełka, węższa kierownica 640 mm, mniej praktyczny bagażnik, ale rower lżejszy o 0,70 kg).

Pozdrawiam...
MC_NEO

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Zamiast wstawiać spam to zacznij regularnie jeździć na prawdziwym, nie elektrycznym rowerze - wtedy waga szybko spadnie  :lol:

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Oddając rower do potencjalnej reklamacji nie będą w stanie stwierdzić jakie obciążenie miewał - dlatego na Twoim miejscu poszedłbym w stronę producenta, któy daje najdłuższą gwarancję (nie tylko na ramę)

Offline Mężczyzna MC_NEO

Do: Wilk,
Zamiast wstawiać spam to zacznij regularnie jeździć na prawdziwym, nie elektrycznym rowerze - wtedy waga szybko spadnie  :lol:

Po pierwsze to nie jest Spam.
Po drugie to zwykły rower kiedyś już miałem (patrz Giant, modelu nie pamiętam).
Po trzecie jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia poza nabiciem sobie ilości postów to pomyśl zanim coś napiszesz, bo na chwilę obecną Twoja wypowiedź klasyfikuje Cię idealnie do ludzi, których określa tzw. "Prawo Lema".

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Patrzyłeś na trójkołowce? Tam można więcej dopakować obciążenia.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Na tym forum nie znajdziesz specjalistów od takiego sprzętu.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 48%]

Offline Mężczyzna MC_NEO

Do: hansglopke,

Patrzyłeś na trójkołowce? Tam można więcej dopakować obciążenia.

Bez przesady :icon_exclaim: Może odrazu wersje "Cargo"  ???

Bez przesady :icon_exclaim: Może odrazu wersje "Cargo"  ???

I pod sakwy.....
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Po trzecie jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia poza nabiciem sobie ilości postów to pomyśl zanim coś napiszesz, bo na chwilę obecną Twoja wypowiedź klasyfikuje Cię idealnie do ludzi, których określa tzw. "Prawo Lema".

To jest klasyczny, 100% spam.
Założenie konta - i w pierwszym poście próba zareklamowania konkretnych modeli rowerów. Tylko ktoś naiwny jak dziecko może uwierzyć w czyste intencje takiej osoby.

Rowery elektryczne to mocno rozwijający się segment rynku - i widać, że jest coraz mocniejszy nacisk reklamodawców by taki sprzęt promować, skoro nawet na forum, gdzie nikt takiego sprzętu nie ma ładują się z takim spamem.

Offline Mężczyzna MC_NEO

To jest klasyczny, 100% spam.
Założenie konta - i w pierwszym poście próba zareklamowania konkretnych modeli rowerów. Tylko ktoś naiwny jak dziecko może uwierzyć w czyste intencje takiej osoby.

Rowery elektryczne to mocno rozwijający się segment rynku - i widać, że jest coraz mocniejszy nacisk reklamodawców by taki sprzęt promować, skoro nawet na forum, gdzie nikt takiego sprzętu nie ma ładują się z takim spamem.

Weź się ogarnij człowieku, mieszkam i pracuje w Niemczech, więc niby po co miałbym je reklamować w Polsce ?
Jeszcze do pierwszego linka mógłbyś się doczepić ale reszta ???
Nie opowiem na Twój kolejny post więc się nie trudź i nie pisz już tutaj więcej.

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
zmien podejscie, w pazdzierniku ub r wazylem podobnie , zaczalem sie ruszac, wbrew sugestiom z tego forum po kilku miesiacach od rozpoczecia przygody z rowerem przejechalem Wisle 1200 , teraz waze ok 90 , ebike to swietna sprawa - jak bedziesz na emeryturze wrocimy do tematu
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Weź się ogarnij człowieku, mieszkam i pracuje w Niemczech, więc niby po co miałbym je reklamować w Polsce ?
To, że tak piszesz o sobie - to jeszcze daleko, żebym miał w to uwierzyć. Zaczynanie pisania na forum od wrzucania długiej listy linków do konkretnych modeli - to jest klasyka spamu. Wiele razy to miało tu miejsce i zawsze takie osoby na tym kończyły działalność na forum. I z powodu takiego zachowania własnie za spam ten wątek uznaję.

I jeszcze ta komedia z opisywaniem wagi, że dany model o 0,7kg cięży lub lżejszy. W przypadku człowieka ważącego 130kg i roweru ważącego ponad 20kg - to już te 0,7kg żadnej różnicy nie odgrywa. I zwracają na takie parametry głównie reklamodawcy, by czymś swój produkt zareklamować.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
poza nabiciem sobie ilości postów

Myślę, że to ostatnie, na czym Wilkowi zależy :lol:

Dobrze Ci radzą, zacznij jeździć na zwykłym, zamiast wozić dupę na elektryku, to waga zacznie sama iść w dół. Inaczej sam siebie będziesz oszukiwał, że uprawiasz jakiś sport.
« Ostatnia zmiana: 15 Sie 2018, 22:35 dudi »

Offline Mężczyzna MC_NEO

A gdzie ja napisałem, że chcę uprawiać jakiś sport  ???
I gdzie napisałem, że chcę dzięki temu schudnąć  ???

A gdzie ja napisałem, że chcę uprawiać jakiś sport  ???
I gdzie napisałem, że chcę dzięki temu schudnąć  ???

To trzeba było coś o sobie napisać, przedstawić się, a nie od razu linki z komercją.
Nie było "dzień dobry" to dostałeš "pocałuj mnie w ....miejsce nad siodełkiem"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum