Autor Wątek: Wschód (Polski?) po raz kolejny - sierpień  (Przeczytany 3804 razy)

Offline asias

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 29.04.2011
Cześć,

Moje plany urlopowe w tym roku wciąż się nie skonkretyzowały, więc spróbuję wybadać czy do ewentualnej rowerowej wersji znalazłoby się jakieś towarzystwo.

Z konkretów na razie wiem tylko tyle, że wyjazd byłby na około 2 tygodnie, w końcówce września lub październiku (z wykluczeniem 5-9.10), (update 2019: w połowie sierpnia) we wschodnie rejony Polski (może być GV, ale niekoniecznie) lub coś jeszcze nieco dalej w tym kierunku - może Ukraina lub Białoruś?
Jeśli by się udało połączyć z jakąś małą wycieczką pieszą po górach, to byłoby cudownie.

Raczej bez wyrabiania codziennej obowiązkowej normy kilometrów, jestem pod tym względem elastyczna, o ile czas niespędzony na rowerze przeznacza się na coś ciekawego.
Noclegi namiot lub agro, jedzenie - głównie lokalne specjały. Priorytety - oderwanie się od codzienności, pochłanianie krajobrazów i poznawanie mijanych miejsc i ludzi. :)

O mnie w skrócie - 27 28 lat, kilka wyjazdów sakwiarskich zaliczonych, jeżdżę na trekkingu (a, no właśnie - z rozsądku pewnie byłyby głównie asfalty, aczkolwiek razem z moim rowerem lubimy sobie czasem poudawać, że jesteśmy MTB-owcami ;) ).

To chyba na razie tyle. Zainteresowanych proszę o kontakt, najlepiej na priv.

Pozdrawiam,
Asia
« Ostatnia zmiana: 20 Lip 2019, 15:29 asias »

Offline Mężczyzna Kamil Dopke

• Na forum od: 03.11.2016
    • FB
Hej, bardzo wstępnie myślę o jakieś trasie wschodnią stroną Ojczyzny w Bieszczady, zakończonej kilkudniowym spacerowaniem po połoninach. Raczej druga połowa października. Start raczej nie z samego trójmiasta, a np. z Białegostoku :) Temat raczej na drugą połowę października :)
facebook.com/kamil.dopke

Offline asias

W międzyczasie, z powodu innych planów, odpadł mi kolejny termin w październiku - 19-21.10.
Jeśli więc "druga połowa października" mogłaby być potem, to może i by mi pasowało. Połączenie z połoninami bardzo na tak!

• FB
Czyżby Harpagan? Będę planował raczej na bieżąco, już w październiku - w kontakcie jak coś :)
facebook.com/kamil.dopke

Offline asias

Dokładnie. ;) To w razie czego dawaj znać, jeśli jeszcze nie będę po wyjeździe, to może akurat uda się zgrać.

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
Planuje Bieszczady 2-7 października, taki spontan - ale nie mam nic sprecyzowanego. Może to jest opcja , będę obserwował temat   :P

• FB
Dokładnie. ;) To w razie czego dawaj znać, jeśli jeszcze nie będę po wyjeździe, to może akurat uda się zgrać.
Jaka trasa na Harpie? Ja tym razem spróbuję swoich sił na TM :)
facebook.com/kamil.dopke

Offline asias

Jaka trasa na Harpie? Ja tym razem spróbuję swoich sił na TM
No ja w ogóle niezgodnie z tematyką forum, bo TP. :)

Prawdopodobnie będę w Bieszczadach 26-30 września, ale też nierowerowo. Myślę o połączeniu tego z krótką (3-4 dni) trasą rowerową przed lub po tym terminie, może ktoś byłby chętny na taki krótki wypad?

Offline Mężczyzna robertcb

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.12.2012
Wyjazd doszedł do skutku?

Jakieś plany na 2019?

• FB
U mnie niestety nie wypaliło. W 2019 skromnie, na chwilę obecną planuję Wisłę 1200, ale na spokojnie, poza terminem wyścigu. A jak u Was?
facebook.com/kamil.dopke

Offline Mężczyzna kglab

• Miasto: Jastrzębie-Zdrój
  • Na forum od: 03.09.2018
Hej,

Bardzo chętni pojechał bym tą trasę Wisłą 1200 (oczywiście poza wyścigiem).
Planujesz start w Wisły? kiedy dokładnie?

Offline asias

No u mnie też zeszłoroczny wyjazd nie wypalił. Rozważam zrealizowanie planu (czyli wchodu Polski) w tym roku. Trasa wzdłuż Wisły chyba mniej mnie na razie kusi, ale też nie wykluczam.

Tym razem postaram się jednak zaplanować urlop o lepszej porze (wiosna/lato), żeby mieć trochę więcej dnia. :)

Masz jakąś wstępnie zaplanowaną trasę; start, koniec, ilośc dni itp?
Znak zapytania w temacie oznacza zahaczenie o kraje za wschodnią granicą?

Offline asias

Na razie nie mam konkretnego planu. Gdybym jechała sama, to pewnie start z Gdańska i mniej więcej Green Velo na południe, około 2 tygodnie. W przypadku współtowarzyszy możliwe modyfikacje w każdej kwestii. :)
Znak zapytania poprawnie zinterpretowany, nie miałabym nic przeciwko zahaczeniu np. o Białoruś czy Ukrainę (a w przypadku sensownej koncepcji można i cały wyjazd tam zaplanować).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum