Autor Wątek: GreenVelo:Warszawa (pociąg) do Białej Podlaskiej i dalej do Przemyśla 09/10 2018  (Przeczytany 580 razy)

Offline Mężczyzna Bebzon

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 08.09.2018
Cześć,

Na przełomie września i października br. chciałbym z Warszawy ruszyć na green velo i szukam kompana.

• coś o sobie (przybliżony wiek, doświadczenie wyprawowe, adres www, etc)
Jestem Damian, mam 29 lat, to moja pierwsza wyprawa tego typu, ale od dwóch zesonów intensywnie jeżdżę na rowerze. Są to jednodniowe wycieczki.

Solidnie się przygotowuję - szperam po blogach i youtubie co zabrać i jak się zorganizować.

Jeśli jeteś zainteresowany / zainteresowana pisz na priv.

• planowana trasa wyprawy w ogólnym zarysie
Warszawa (pociągiem) do Białej Podlaskiej, potem na Green Velo do Przemyśla. Po drodze Chełm, Zamość,

• czas i miejsce planowanego startu i powrotu (lub informacja że jest się elastycznym)
planowany start 24.09 (poniedziałek), lecz może to być też weekend 22-23.09 powrót po tygodniu, jestem tu elastyczny - urlop mam do 7.10

• planowany średni dystans dzienny
Plan do max 100 km dziennie, tak aby był luz na spontaniczność w stylu "o tu jest fajnie podjedźmy zatrzymajmy się, napijmy się kawy z palnika :)"
Choć nie obawiam się też dłuższych dystansów.

• całkowity planowany dystans wyprawy
około 400 km

• rodzaje noclegów (na dziko/ kemping/ kwatery/ schroniska/ pensjonaty/ hotele/ etc...)
raczej kwatry i schronika, ale na dziko też wchodzi w grę

• sposób wyżywienia (gotowanie we własnym zakresie/ B&B/ restasuracje/ etc.)
trochę we własnym zakresie trochę kupić po drodze w barze

• przybliżony budżet wyprawy na jedną osobę
naprawdę cieżko mi powiedzieć, noclegi pewnie z 40 zł za dobę plus jedzenie

• priorytety/ sposób spędzania czasu (pochłanianie przestrzeni i widoków/ zwiedzanie miast/ poznawanie ludzi i kultury/ etc.)
pochłanianie przestrzeni i widoków, zwiedzanie miast,

• podejście do deszczu (jedziemy czy siedzimy na kwaterze/ namiocie?)
raczej poczekam, no chyba, że za długo to już trwa :)

• preferowane drogi (główne czy lokalne? nawierzchnia dowolna czy tylko asfaltowa?)
szlakiem green velo
« Ostatnia zmiana: 8 Wrz 2018, 22:56 Bebzon »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum