Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
22 Lis 2024, 07:41
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Planowanie wyjazdów
»
Planowanie trasy
(Moderator:
WujTom
) »
Najlepsza trasa na jesień w europie
Strony: [
1
]
2
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Najlepsza trasa na jesień w europie (Przeczytany 3712 razy)
Janekgt540
Miasto: Kalisz
Na forum od: 09.09.2018
Najlepsza trasa na jesień w europie
«
10 Wrz 2018, 11:03 »
Witam, mam pytanie jaką byście polecili mi trasę na wyjazd w Październiku/Listopadzie. Interesował by mnie wyjazd na terenie europy w takie miejsce żeby jeszcze nie było za zimno więc skandynawia odpada. Myślałem o Hiszpanii bądź Grecji, co byście mi polecili?
anarchy
Miasto: Szczecin
Na forum od: 09.09.2015
Odp: Najlepsza trasa na jesień w europie
«
10 Wrz 2018, 13:14 »
Oba dobre kierunki
Z własnego doświadczenia - południe Hiszpanii, okolice Malagi koło 1listopada to czasem i 26C późnym popołudniem. Woda w morzu chłodna.. jak Bałtyk latem
poziom
Miasto: ELW
Na forum od: 11.12.2016
«
10 Wrz 2018, 13:51 »
Calpe (Hiszpania) i okolice to mekka kolarzy. Teren urozmaicony, jesienią jeszcze cieplutko.
"Never argue with idiots"
faja
Miasto: Warszawa
Na forum od: 06.01.2013
«
10 Wrz 2018, 13:59 »
Andaluzja. Można dolecieć do Malagi lub Grenady . Byłem na początku marca i było fantastycznie. Myślę, że w październiku lub listopadzie będzie tak samo albo i lepiej. Piękne trasy szczególnie w górach Sierra Nevada.
Janekgt540
«
11 Wrz 2018, 23:34 »
Dziękuję Wszystkim za odpowiedź, wstępnie obejrzałem wszystkie propozycje na google maps i wyglądają bardzo obiecująco. A zatem wybiorę Południową Hiszpanię. A powiedzcie mi jeszcze czy ktoś z was wypożyczał rower w Hiszpanii? Jak to wygląda cenowo? Ogólnie rzecz biorąc to będzie pierwsza taka moja wyprawa, pomijając Norwegię na rowerze, więc jakbyście mieli jakieś cenne rady dla mnie odnośnie podrózy samolotem z rowerem i nie tylko to będę wdzięczny.
Janekgt540
«
18 Wrz 2018, 17:56 »
Ktoś poleciłby trasę wokół gór sierra nevada?
anarchy
«
18 Wrz 2018, 19:57 »
Ja poleciłbym bardzo, jak trafisz w pogodę
Pytanie istotne co rozumiesz wokół Sierra Nevada - czy Transnevadę - trasę szutrowa wytyczoną przez IMBA trawersem masywu, czy coś wyżej czyli ciężkie piesze single (po których oficjalnie niby jeździć nie można) czy może wokół masywu pięknymi szosami, które sobie umiłował Szymonbike
ps: Gdybyś chciał - zerknij na naszą mieszankę Transnevady i singli (teraz będzie już ciężko "nie pojechać"). Wielu zdjęć nie ma, bo potem dotarł fotografik i przejął "pałeczkę":
https://goo.gl/photos/EwJimmFaixjcxJ1X8
ps2: a avatar też z Sierry, z jednego z najpiękniejszych wschodów słońca jakie nam się przydarzyły
«
Ostatnia zmiana: 19 Wrz 2018, 10:04 anarchy
»
rufiano
Miasto:
Na forum od: 03.02.2014
«
19 Wrz 2018, 10:00 »
ps: Gdybyś chciał - zerknij na naszą mieszankę Transnevady i singli (teraz będzie już ciężko "nie pojechać"). Wielu zdjęć nie ma, bo potem dotarł fotografik i przejął "pałeczkę":
https://goo.gl/photos/EwJimmFaixjcxJ1X8
[/quote]
super wycieczka , genialne foty
gratulacje dla uczestników
Janekgt540
«
19 Wrz 2018, 19:38 »
Powiem wam że wolałbym szosę, nie mam roweru zbytnio przystosowanego do jazdy w terenie ponieważ mam crossa firmy kross
. Ze zdjęć widzę że ze spaniem w terenie nie było problemu, prawda to? Ceny żywności jak mniej więcej wyglądają? Ile kilometrów dziennie przejeżdżaliście szosą o ile nią jechaliście?
anarchy
«
19 Wrz 2018, 21:42 »
Jak wolisz szosę to wejdź na bloga Szymonbika. On tam praktycznie mieszka i jeździ 2/3 roku. Własnie w SierraNevada.
Naszych przebiegów rozgrzanym asfaltem (dojazd z Malagii) z oponą 27,5x2,8 i ciśnieniem rzędu 1 atmosfery max nie ma co porównywać jazdy na szosie.
Cen nie pamiętam ale to nie Szwajcaria - dupy nie urwie, może odrobinę drożej niż w Pl. Gdybym napisał ile wydaliśmy na miejscu i tak nikt nam nie uwierzy (więc nie piszę)
Kemping był w dobrej cenie i porządny (w drodze powrotnej do Malagii - poszukam w wolnej chwili i napiszę).
Ze spaniem po sezonie na dziko zero problemów. Figi będziesz jadł z drzew lub z ziemi, kasztany jadalne będą własnie dojrzewały, woda ciepła w morzu jeszcze
MCsubi
Miasto: Bezdomny menel rowerowy
Na forum od: 13.05.2018
«
19 Wrz 2018, 21:59 »
Nie można pominąć Alhambry.
Janekgt540
«
20 Wrz 2018, 19:59 »
Dzięki za odpowiedź anarchy, uspokoiło mnie to co piszesz bo na innych forach dużo negatywnych rzeczy się naczytałem.
Dzięki MCsubi jak będę w Grenadzie to zajrzę i tam.
MCsubi
Miasto: Bezdomny menel rowerowy
Na forum od: 13.05.2018
«
20 Wrz 2018, 20:20 »
Powodzenia, na pewno Ci się spodoba.
anarchy
«
20 Wrz 2018, 20:22 »
Janku a czego się naczytałeś?
(wiesz, my za krótko byliśmy i zbyt "punktowo" by być opiniotwórczym ośrodkiem wiedzy o S.N)
Janekgt540
«
22 Wrz 2018, 22:14 »
A na przykład atakujące w chordach bezdomne psy
A jak sprawa wygląda z uchodźcami? Dużo ich tam jest? Są tam niedźwiedzie? Przypomina mi się sytuacja 3 lata temu z Norwegii gdy przyszedł czas szukać noclegu w lesie i zacząłem się zastanawiać czy są tam niedźwiedzie.
Drukuj
Strony: [
1
]
2
Następna >>
Wszystkie
Do góry
Tagi:
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Planowanie wyjazdów